Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ragad le a palacsinta?

Miért ragad le a palacsinta?

Figyelt kérdés

Csak tejjel csináltam, jól kikevertem tefalba sütöttem mégis leragadt sorba.

Mi lehet a gond?

2013. febr. 19. 13:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Egy picike olajat keverj a tésztába vagy kenőtollal kend ki a sütő alját és oldalát is.
2013. febr. 19. 13:16
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elég meleg volt a sütő? Én vajat szoktam alá kenni..
2013. febr. 19. 13:21
 3/8 anonim ***** válasza:
Régebben próbálkoztunk egy "barátnőmmel" palacsintát sütni (a tésztát ő csinálta) de folyton leragadt, azt hittük a serpenyő rossz mert tiszta karc volt, kipróbáltunk vagy hármat de mindnél ez történt, aztán megjött a lány anyukája, a delikvens elsorolta a tészta alapanyagait, és mint kiderült, bődületes mennyiségű cukrot tett bele, attól égett le. Szóval cukortól is lehet, bár én max egy nagyon kicsit szoktam beletenni.
2013. febr. 19. 13:27
 4/8 anonim válasza:
100%
Vagy a cukor sok, vagy túl híg lett, és a liszt folyadék arány kicsi, csináld sűrűbbre :)
2013. febr. 19. 13:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a cukor lehet a gond vagy kenj a serpenyőbe egy kis olajat, sőt még a tésztába is tehetsz belőle.
2013. febr. 19. 14:00
 6/8 A kérdező kommentje:

Cukrot abszolút nem raktam bele csak egy pici sót.

Én a tejre gyanakszom.

Nagyon sokszor vízzel csináltam és úgy sosem ragadt le de persze úgy nem is olyan finom.

2013. febr. 19. 14:05
 7/8 A kérdező kommentje:
Mármint csak tejet raktam bele folyadék gyanánt
2013. febr. 19. 16:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is van, hogy csak tejet rakok bele, 1,5%-osat és nem ragad le. Ha a cukor kizárható, akkor vagy a palacsintasütő hibája, vagy túl híg lett a tészta, vagy nem hagytad sütés előtt állni elég ideig, vagy nem volt elég meleg a palacsintasütő, vagy nem tettél alá elég olajat sütés előtt. Én a tésztájába is szoktam kicsit tenni.
2013. febr. 19. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!