Miért törik a palacsinta?
Figyelt kérdés
Palacsinta sütésben vagyok,vmiért törik és kicsit kemény,pedig nem vastag,nem is túl sűrü,mi lehet a baj?2013. febr. 18. 08:03
1/10 anonim válasza:
Talán sok benne a tojás, takard le a palacsintákat egy mélytányérral, amik kisültek, és a gőzben megpuhul.
2/10 anonim válasza:
Gondolom, hogy nemcsak tejet, vizet is használtál a kavaráshoz, szerintem sok lett a víz, aminek egy része sütés közben elpárolog. Én csak tejet használok a palacsinta kavaráshoz, sosem lesz száraz, kemény.
3/10 anonim válasza:
valószínűleg a tojás mennyisége sok, de lehet hogy túl sűrű. Én kb fél kiló liszthez, kb 1l vízhez rakok 4 tojást.. néha még az is sok
4/10 anonim válasza:
már bocs 2., de a sok vîztől biztos nem lesz kemény:DD én valamikor ( mert van laktóz érzékeny a családban) csak vízzel csinálom és soha nem volt eddig kemény...
5/10 A kérdező kommentje:
Igy kilóra nem tudom,de kb 3-4 joghurtossal tettem lisztet,2 tojást,vizet egy cseppet sem,csak tejjel szoktam,nem tudom mi lehet a baj,ez a letakarás lehet,h beválhat,megpróbálom.
2013. febr. 18. 08:16
6/10 Robi.88. válasza:
kevés tésztát raksz bele és kiszárítod
7/10 A kérdező kommentje:
Azt is próbáltam,h kicsit többet is,kicsit kevesebbet is,és mind2 törik:(
2013. febr. 18. 08:36
8/10 anonim válasza:
Én csak vízzel és többnyire a liszthez képest sok tojással csinálom, szinte mindig teljesen jó. Néha nekem is törik, soha nem jöttem rá, miért. Az esetek 95%-ban nem. De amikor törnek, akkor mindig vékonyak, talán felemelkednek az olajon és kiszáradnak, fogalmam sincs. De akkor is inkább egyedi palacsinták törnek, nem az összes, igaz, olyankor megkeverem, ha sűrű, hígítom, s valahogy megjavulnak. Ez ilyen ösztönös hibajavítás, sajnos nem tudom megmondani, mit tegyél :( Kár, hogy nem vagyok ott személyesen, a palacsinta az az étel, aminek a tésztáját látni kell.
9/10 norveeg válasza:
ha törik: több liszt kell bele;
ha letapad: több folyadék;
ha lyukacsos: túl forró a palacsintasütő.
10/10 norveeg válasza:
ha pedig szakad: vagy nem sütötted elég ideig, vagy túl híg a massza, vagy kevés (benne vagy alatta) a zsirdék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!