Mi a különbség a tragant, és a "gum paszta" között?
Kugler Gábor Nagy Cukrász könyve szerint:
fehér tragant gumit tegyünk egy lábasba,öntsünk rá annyi vizet,hogy éppen befedje.Ha másnapra felül a teteje száraz lett,öntsünk rá még kevés vizet.24-36 óra múlva egy vászonkendőn szűrjük át,egy tiszta lábasban kavarjuk el jól,adjunk hozzá porcukrot,míg szép fehér nem lesz és hosszú szálat nem ereszt.
A kész traganthoz gyúrjunk annyi porcukrot,hogy szép finom tésztát kapjunk belőle.
Ezt az anyagot vagy kézzel formázzuk meg különféle alakokra,vagy rizsliszttel beszórt formákba nyomkodjuk.
Ha megszáradt,szép kemény lesz.
Ha szép fényt akarunk neki adni,lakkírozzuk.
88 gr gummi mastixot 1/4 l terpentinben feloldunk és ezzel a keverékkel ecsettel bevonjuk a tragantból készült alakokat.A lakkba lehet egy kevés csokoládét is keverni,hogy szép barna legyen.
Ennyi amit találtam róla,remélem segített valamit.
Újra az előző vagyok.Ird be a Gooleba : Tragant felhasználás.Az ott található linkek közül nézd meg : A kipróbált receptek- torták címűt.
Egy Amerikában élő hölgy írta,nagyon érdekes és hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!