Húsos gombócot készítettetek már?
Igen , és nekem ízlett is . Mellékelem :
Általában a darált húst sóval, borssal, fokhagymával, 1-2 nyers tojással, (mennyiségtől függő) és kb. egyharmadnyi nyers rizzsel szoktam összegyúrni.
Ez az alap, akár a szármához (=töltött káposzta, bár ez esetben őrölt paprikát is gyúrok bele), akár a töltött paprikához, vagy paprika nélküli paradicsom-mártáshoz csak gombócban főzöm.
Te mihez akarod, és hogyan csináltad eddig?
Èn semmi mást nem csinálok csak borsot és sót teszek a darálthúshoz és aprócska gombócokat formálok belöle.
se tojást, se zsemlét, semmit, csak ezt. ès szuper lesz még hús íze is van.
Egyszerüen olajon megsütöm és mikor már olyan kicsit kérgesek akkor teszek rá répát és borsót ezt felöntöm tejszínnel és kicsi vízzel, és addig párolom, míg puha nem lesza répa.
nyam nyam.
szerintem teljesen felsleges tojást pl bele rakni, mert a hús össze áll aznélkül is.
Én innen merítettem az ötletet, de nem lett túl sok szaftja sem, nem úgy nézett ki, mint a képen. Egyébként ízre sem volt olyan, mint amilyet elképzeltem.
Hogy ti a főtt krumplival összegyúrt húst főzitek gombóc formájában, és nem rizzsel összegyúrt húst.
Hát, attól még nem kell a másik fejét leharapni Kedves Imre.Tóth!!!!!
Kedves Kérdező!
A Hortobágyi palacsintára "hajaz" a recept.
A gombóc úgy készüljön mintha szilvás gombócot készítenél csak darált főtt hús kell bele gyümölcs helyet(nyilván...,nagy okosságot írtam,mi? :D ). A pörkölt szaftban főzni és pótolni a vizet amit a tészta elszív,esetleg utánaízesíteni,ha kell!
Aztán behabarni.
Én készítettem ilyen jellegű ételt derelyével,nekem finomra sikerült.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!