Keresztelő utáni ebédre milyen menüt készítettetek? Hány emberre főztetek?
Sajnos nincsen se édesanyám, se anyósom. Egyedül kell főznöm a keresztelőre, nem gond, hisz 14 éves koromtól főzök-sütök, húgom, sőt a saját ballagásomra is magam főztem. De most a keresztelővel gondban vagyok.
Nem itthon tartjuk, bérelünk egy termet, konyhával, leszünk egy páron ugyanis szeretnénk mindenkit meghívni aki eljött babalátogatóba. Csak barátok, rokonok, a legközelebbiek, cirka 30 fő.
Nem tudom mit kellene főzni. Gondolkodtam húsleves vagy legényfogó levesen, töltött fasírton, rántott húson, cordo bleu-n vagy rántott gombán. Szerintetek mi illik egy ilyen fogadásra?
Süteményből hány féle? Én 3 félét gondoltam.
Teljesen jó, amiket kigondoltál. a kérdés, hogy az adott konyha mekkora kapacítású, lesz-e segítséged stb.
a sütiket otthon is megsütheted előre, és bőven elég három féle, esetleg 3-4 gyümölcstorta még, ami nagyon egyszerű, és kelendő is szokott lenni.
a ragulevest tudnám még ajánlani, vagy jó zöldséges májgombóclevest.
főfogásnak a stefánia, a debreceni karaj, a töltöttcsirke
különböző köretekkel, savanyúságokkal biztosan nyerőek.
de egy csülökpörköltet is el tudnék képzelni egy könnyű leves után, nokedlivel, krumplival.
emellet egyfajta sült, ha valaki éhen maradna...:)
túl lehet élni, ne csüggedj:))sok sikert!
Mert az én drága családomban ez a szokás. Ha csak a szülők, nagyszülők, keresztszülők lennének, akkor 6-an lennénk.
Az a baj, hogy elvárja a család (ángyimék, nagynénémék), hogy igenis rendezzünk "normális" keresztelőt, szerintük ez az. Ráadásul párom nagyon szeretné, ha meghívnánk a barátokat, akik eljöttek baba látogatóba, 3 pár. A többség a család. Lakodalmat pont emiatt nem fogok vállalni, legalábbis sajátot, hisz hogy néz az ki, hogy az ara süt-főz, felszolgál?!
Babámra a leendő keresztanyu vigyáz amíg én elkészítem az ételeket és remélem húgicám is segít.
A konyha akár 200-300 főt is képes kiszolgálni, ezzel nincs gond.
Ez a 30 fő a szűk családom és a 6 legközelebbi barátom, akik meglátogatták Életem Értelmét.
Igazad van, ha a lehetőséged meg van rá, vendégeld meg a családjaitokat, barátaitokat. sajnos úgy is egyre ritkábbak az ilyen jellegű családi összejövetelek.
ma én is szembesültem vele, a születésnapomon....:(
Sajnos én ilyen ostyát nem tudok csinálni, villany tűzhelyünk van.
Köszönöm szépen. Nektek is kívánok egészséget, boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!