Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Keresztelő utáni ebédre...

Keresztelő utáni ebédre milyen menüt készítettetek? Hány emberre főztetek?

Figyelt kérdés

Sajnos nincsen se édesanyám, se anyósom. Egyedül kell főznöm a keresztelőre, nem gond, hisz 14 éves koromtól főzök-sütök, húgom, sőt a saját ballagásomra is magam főztem. De most a keresztelővel gondban vagyok.

Nem itthon tartjuk, bérelünk egy termet, konyhával, leszünk egy páron ugyanis szeretnénk mindenkit meghívni aki eljött babalátogatóba. Csak barátok, rokonok, a legközelebbiek, cirka 30 fő.

Nem tudom mit kellene főzni. Gondolkodtam húsleves vagy legényfogó levesen, töltött fasírton, rántott húson, cordo bleu-n vagy rántott gombán. Szerintetek mi illik egy ilyen fogadásra?

Süteményből hány féle? Én 3 félét gondoltam.


2012. febr. 20. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jó, amiket kigondoltál. a kérdés, hogy az adott konyha mekkora kapacítású, lesz-e segítséged stb.

a sütiket otthon is megsütheted előre, és bőven elég három féle, esetleg 3-4 gyümölcstorta még, ami nagyon egyszerű, és kelendő is szokott lenni.

a ragulevest tudnám még ajánlani, vagy jó zöldséges májgombóclevest.

főfogásnak a stefánia, a debreceni karaj, a töltöttcsirke

különböző köretekkel, savanyúságokkal biztosan nyerőek.

de egy csülökpörköltet is el tudnék képzelni egy könnyű leves után, nokedlivel, krumplival.

emellet egyfajta sült, ha valaki éhen maradna...:)

túl lehet élni, ne csüggedj:))sok sikert!

2012. febr. 20. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
A kaja jó.. de minek kis lakodalmat tartani keresztelő címén. Felénk csak a szűk család és keresztszülőket szokás hívni.
2012. febr. 20. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Mert az én drága családomban ez a szokás. Ha csak a szülők, nagyszülők, keresztszülők lennének, akkor 6-an lennénk.

Az a baj, hogy elvárja a család (ángyimék, nagynénémék), hogy igenis rendezzünk "normális" keresztelőt, szerintük ez az. Ráadásul párom nagyon szeretné, ha meghívnánk a barátokat, akik eljöttek baba látogatóba, 3 pár. A többség a család. Lakodalmat pont emiatt nem fogok vállalni, legalábbis sajátot, hisz hogy néz az ki, hogy az ara süt-főz, felszolgál?!

Babámra a leendő keresztanyu vigyáz amíg én elkészítem az ételeket és remélem húgicám is segít.

A konyha akár 200-300 főt is képes kiszolgálni, ezzel nincs gond.

Ez a 30 fő a szűk családom és a 6 legközelebbi barátom, akik meglátogatták Életem Értelmét.

2012. febr. 20. 12:51
 4/7 anonim ***** válasza:
80%

Igazad van, ha a lehetőséged meg van rá, vendégeld meg a családjaitokat, barátaitokat. sajnos úgy is egyre ritkábbak az ilyen jellegű családi összejövetelek.

ma én is szembesültem vele, a születésnapomon....:(

2012. febr. 20. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Levesnek egy jó kis húsleves, vagy májgaluskaleves, sok zöldséggel... - ezt általában mindenki szereti. Másodiknak lehetne egy pörköltféle (marha), és mint ahogy előzőleg írták, valami sültféle, és akkor azt már előtte nap is akár el lehet készíteni, csak a köretet kell frissen. Meg léehet hozzá valamilyen saláta: pl. franciasaláta, vagy tejfölös-majonézes kukoricasaláta, vegyes savanyúság (utóbbi a pörkölthöz is jó..., vagy a káposztasaláta, amit te is meg tudsz előtte 1-2 nappal csinálni. Desszertnek mindenképpen kellene egyféle sós pogácsa, vagy a z a sajtos ostyának nevezett sós, amit a gázon kell sütni ostyasütőben - mi csak sajtos kinyomósnak, vagy ropogósnak nevezzük. Előnye, hogy ez is előzőleg már napokkal elkészíthető, és nylomnban, vagy dobozban a kihűlés után légmentesen tárolható, így ropogós marad, míg a pogácsa csak frissan az igazi általában. Vagy olyan sós rúd, ami napokig friss marad, és olyat is szoktam karácsony előtt sütni. Valamilyen ünnepi süti is illene , szerintem valami tortaféle, sok oldalon láttam a neten, hoghy keresztelőre tortát sütnek, de hogy az elég is legyen, szinte biztos, hogy 2 kell. emellett még én biztosan csinálnék valamilyen linzerfélét lekvárral töltve, mert az mindíg kapós, és negyedikként pedig valami krémes kidarabolósat készítenék, aminek a lapjait szintén előre (napokkal) meg lehet sütni, betölteni pedig az esemény előtt 2 nappal, kdarabolni pedig 1 nappal... - így meg tud jól puhulni..pl.: mézes krémes, a tetején csokimázzal. Én így gondolnám... Én is szoktam ilyen eseményekre készülni, pl. Közös névnap és szülinap ünneplés, amikor a családban több névnapot egyszerre ülünk meg. Jó készülődést kívánok, és jó egészséget a családodnak is!
2012. febr. 20. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Sajnos én ilyen ostyát nem tudok csinálni, villany tűzhelyünk van.

Köszönöm szépen. Nektek is kívánok egészséget, boldogságot!

2012. febr. 22. 11:11
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
5/6-os vagyok. Köszönöm szépen, de sós rúd receptet tudok, ami több nappal, esetleg 1 héttel előtte sütve is tényleg ugyanolyan élvezetes, jó, és finom, mintha előző nap sütötted volna. Kibélelt papírdobozba szoktam tenni, tetejét is bolti csomagolópapírral (selyempapír) takaromle, és semmi baja nem lesz....Recept: Sós rudacskák:ahogy én készítem.....3 kocka (coop-os) margarint, meg fél kg. (legjobb a házi) dizsnózsírt (mert ettől lesz omlós) egy tálba teszek, teszek hozzá 5 egész tojást, kb. 2,5 csapott ek. sót, kb. 6 dl.langyos tejben 2 ek. cukorral felfuttatott 10 dkg. élesztőt. Ezeket kézzel kissé összekevergetem, elegyítem. Teszek hozzá részletekben kb. 2 kg. lisztet,illetve annyit, hogy a tésztának nem szabad lágynak lennie. Így írja a recept. Ceruza vastagságúra nyújtom a tésztának kb. 1/3-át (attól függ, hogy mekkora a deszkád). Én úgy szoktam, hogy nagyjából téglalap alakúra nyújtom, derelyevágóval ténylegesen téglalapra szabom, felvert egész tojással megkenem, majd reszelek rá sajtot, megszórom az egyik felét pirított szezámmaggal, a másik felét lenmaggal, majd a derelyevágóval 8-10 mm. széles csíkokat vágok, és kb. 6 cm.-es hosszúságúra darabolom őket (végül is ahogy neked tetszik). Tepsibe rakom és én egész lángon sütöm, de figyelem mennyi idő alatt sül meg, hogy aztán már csak az órát kelljen néznem. De persze ez sütőtől függ. Szép pirosra sütöm a tetejét-alját egyaránt. Így járok el a többi tésztával is. Tálcára szedem, de ha kihűlt, másnap selyempapírral bélelt dobozba teszem, tetejét is letakarom, a doboz tetejét is rácsukom, és ha hiszed, ha nem, még 3 hét múlva is ugyanolyan finom, mintha frissen sütöttem volna. Ezt a sósat már vagy 20 éve sütöm, főleg karácsonykor, húsvétkor, meg ha közös családi ünnepet ülünk.Ebből lesz is szépen.Ha gondolod, próbáld ki. Jó sütést!
2012. febr. 24. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!