Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Borlekvárt, hogy készítettétek?

Borlekvárt, hogy készítettétek?

Figyelt kérdés
Olvastam, h ez olasz eredetű. Ott pld. nem zselatint tesznek bele, hanem talán pectint. A zselatin nem szimpi.
2011. okt. 24. 11:14
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem kellett volna vesszőt tenni a kérdésbe.
2011. okt. 24. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az első hozzászólónak meg csak annyi, hogy a kérdésre kell

válaszolni, nem azt nézni, hogy van-e vessző vagy nincs!!!ESZP


Kétféle borlekvárt árulnak, a saját pincészetükben termelt villányi védett eredetű portugieserből (vörös) és az olaszrizlingből (fehér). A gyártási technológia a következő: a színbort felfőzik, cukor és gyümölcsvelő hozzáadásával kocsonyásítják, fűszerezik, majd üvegecskékbe töltik. A terméket Kolcsik Péterné sógornőjének az anyukája úgy találta fel, hogy évek óta termelte a szőlőt, majd amikor gyengébb volt a kereslet, nehezebben lehetett eladni a bort, „gondolt egy hosszút”, és lekvárt főzött belőle. A lekvárban csupa természetes alapanyag található, ilyképpen teljesen bio eredetű, hűtés nélkül is eláll. Ennyit találtam...nem biztos, hogy elég, de még nézelődj a neten!!!

2011. okt. 24. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Az első hozzászóló elmehet a ------

A másodiknak köszönet!

Amit én találtam (eddig) mind zselatint írt, illetve egy nagyon titkos receptre utalás volt még, ami szintén zseltain nélkül oldotta meg a kérdést! :)

2011. okt. 24. 12:34
 4/5 anonim ***** válasza:

Én ezt találtam:

[link]


Laikusként gondolkoda, 2 lehetőség van:

1, normál befőzés, ahogy anyáink szokták: cukorsziruppá felfőzve, vizet elpárologtatva belőle amennyire lehet, aztán melegdunszt

2, valamilyen zselésítőszerrel, ami lehet zselatin, vagy akár pektink, aga-agar...amihez hozzáférsz.

Mind a kettőt ki kell/lehet kísérletezni, csak idő, türelem és pénz kérdése.

2011. okt. 24. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Amúgy annyit illő volna tudni hogy a főzéssel az alkohol elpárolog a levegőbe, úgyhogy nem sok értelme van ennek a bűvészkedésnek!
2011. okt. 25. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!