Borlekvárt, hogy készítettétek?
Az első hozzászólónak meg csak annyi, hogy a kérdésre kell
válaszolni, nem azt nézni, hogy van-e vessző vagy nincs!!!ESZP
Kétféle borlekvárt árulnak, a saját pincészetükben termelt villányi védett eredetű portugieserből (vörös) és az olaszrizlingből (fehér). A gyártási technológia a következő: a színbort felfőzik, cukor és gyümölcsvelő hozzáadásával kocsonyásítják, fűszerezik, majd üvegecskékbe töltik. A terméket Kolcsik Péterné sógornőjének az anyukája úgy találta fel, hogy évek óta termelte a szőlőt, majd amikor gyengébb volt a kereslet, nehezebben lehetett eladni a bort, „gondolt egy hosszút”, és lekvárt főzött belőle. A lekvárban csupa természetes alapanyag található, ilyképpen teljesen bio eredetű, hűtés nélkül is eláll. Ennyit találtam...nem biztos, hogy elég, de még nézelődj a neten!!!
Az első hozzászóló elmehet a ------
A másodiknak köszönet!
Amit én találtam (eddig) mind zselatint írt, illetve egy nagyon titkos receptre utalás volt még, ami szintén zseltain nélkül oldotta meg a kérdést! :)
Én ezt találtam:
Laikusként gondolkoda, 2 lehetőség van:
1, normál befőzés, ahogy anyáink szokták: cukorsziruppá felfőzve, vizet elpárologtatva belőle amennyire lehet, aztán melegdunszt
2, valamilyen zselésítőszerrel, ami lehet zselatin, vagy akár pektink, aga-agar...amihez hozzáférsz.
Mind a kettőt ki kell/lehet kísérletezni, csak idő, türelem és pénz kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!