Ha már fogyasztjuk, akkor inkább melyiket: teavaj vagy margarin?





A vaj állati eredetű, a margarin pedig növényi... és egyáltalán nem mindegy hogy milyen zsírt fogyasztunk! a növényi zsír bevitelére kell törekedni, ezt mondják az okosok;-) ebben a cikkben is ezt írják:
"Megfelelően összeállított diétával a koleszterinszint akár 20 százalékkal is csökkenthető. Tanácsos kevesebb húst és húskészítményt enni, ezzel is hozzájárulhatunk a koleszterinszint csökkentéséhez. A táplálkozási szakemberek az egész világon egyértelműen a növényi eredetű olajok, margarinok használatát javasolják az állati eredetű zsiradékok helyett. A margarinok növényi olajokból készülnek, amelyek többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. Az omega-3 zsírsav segít megőrizni az erek rugalmasságát, könnyíti a véráramlást, az omega-6 zsírsav pedig kedvezően hat a vér koleszterinszintjére." (ötvenentúl.hu)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!