Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zsemlegombócot szoktatok-e...

Zsemlegombócot szoktatok-e másként készíteni, mint úgy hogy galuska tésztába keveritek a pirított zsemlekockát? És milyen sikerrel?

Figyelt kérdés
2013. febr. 10. 09:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát ez a módja. Én annyiban szoktam másképp, hogy füstölt szalonna pörcön piritom meg a zsemlekockákat. Jó ize lesz az egésznek tőle.
2013. febr. 10. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

Én egyszerűen csinálom, de lényeg ugyanaz. serpenyőben zsíron lepirítom a zsemle/kenyérkockát. szép aranybarna legyen. ekkor leöntöm tejjel, amennyit hirtelen felvesz.

ekkor már hűlt is egy kicsit, és teszek rá lisztet,1 tojást, borsot, sót, frissenvágott petrezselymet. Ha megkívánja még teszek hozzá kis tejet. olyan állagú legyen, hogy vizes kézzel kis gombócokat tudjak formázni.

Forró sós vízben kifőzöm, langyos zsírra szedem, átforgatom.

ha nagyon sietek vízbemártott kanállal (egyenként )galuskákat szaggatok forró vízbe, de gombóc megformázva esztétikusabb.

2013. febr. 10. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

Nekem ezt nem egészen így mutatták és az eredmény sem ízlett olyan nagyon, legalább is amennyire szoktak róla áradozni.

Nekem úgy mutatták, hogy a szárazon pirított kenyérkockát keverték bele a megkevert galuska tésztájába.

2013. febr. 11. 10:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Nézd sokfélék vagyunk, eltérő főzési szokásokkal.

Amit én írtam tegnap nekem nagyon bevált, így mertem ajánlani is.

egy próbát szerintem megér, és majd meglátod, hogy melyik ízlik jobban.

arra ügyelj, hogy a zsemle/kenyérkozca csak barnuljon, ne szenesedjen a széle, mert az nem jó, ha belekerül a tésztába. és ne legyen folyós, hanem stabilan fomrázható vizes kézzel, vagy vizes kanállal.persze a kifőzésnél is figyelni kell, újraforrástól kell számítani a főzési időt, és nem árt egyet félbevágva megkóstolni, hogy belöl is átfőtt-e.

egy kis petrelyem belevágva, még finomabbá teszi ezt a nagyon jó kis köretet.

én vadashoz, vadasgombához, szalontüdőhöz szoktam készíteni.

2013. febr. 11. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!