Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi éri meg jobban? Ha veszek...

Mi éri meg jobban? Ha veszek kenyeret, vagy magam sütőm?

Figyelt kérdés

2013. febr. 6. 09:21
1 2
 1/11 Lottika ^^ válasza:
88%
Forma-forma... a kenyérsütés kicsit macerás, kb. ugyanannyiba kerül... annyi az előny abban, amit te sütsz, hogy tudod mit teszel bele, és egész délelőtt érezheted a frissen süt kenyér illatát ^^
2013. febr. 6. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
85%
Olcsóbb, ha magam sütöm, és sokkal jobb is. Nincsnn benne mindenféle adalék anyag.
2013. febr. 6. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor a saját készítésű a drágább, csak hát épp a lényeg, hogy nem spórolod ki az alapanyagot.

Én mostanában rendszeresen sütök egy nagy kalácsot. Még az 5. napon is friss. Boltban hol kapsz ilyet?


Lidl-ben nálunk 200 Ft egy kiló félbarna, ha zárás előtt megyek, 150. És finom, 2-3 napot is jól bír.


Szóval ha csak anyagi okokból vágnál bele, ne tedd.

2013. febr. 6. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőhöz: semmi macera nincs benne. Készítek egy élesztős tésztát, robot géppel megdagasztom. Hagyom megkelni. Ha megkelt, átgyúrom, formába teszem. Abban is hagyom kelni, majd közepes hőfokon a sütőben megsütöm.
2013. febr. 6. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
semmi macera nincs a kenyérrel, maximum 20percet kell foglalkozni vele(dagasztàs és formázàs). és tudod, hogy mit eszel. az sem utolsò szempont, hogy ha különleges kenyeret szeretnél(pl hagymàs, paradicsomos, magos, stb) az se kerül dupla annyi pénzbe. Csak egy jò recept kell, amit Limara blogjàn megtalálsz, meg egy sütő.
2013. febr. 6. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!:)

nem olvastam el a válaszokat,de írok :)

Én magam sütöm a kenyeret több szempontból is :)

1.tudom mi van benne:)

2.egészségesebb

3.nem olyan macerás

4.forrón is eheted akár :$

és az egyszerű tészta amit anyukáméknak sütök ( én teljes kiőrlésűt csinálok az macerásabb)

Liszt,só,víz,élesztő.

50 dkg liszt be csinálsz egy mélyedést,bele raksz 50g (2 db friss) élesztőt,2-3 deci kéz meleg vizet,és 2 tk só.

nem kell futtatni,csak össze kevered,(lágy a tésztája de ha nagyon lágy tegyél hozzá lisztet még). letakarod és 14( nem írtam el) órán keresztül hagyod állni:) szép nagy lesz. a 13-ik órában átgyúrod,megformázod bele rakod egy sütőtálba ,és még 1 órát hagyod kelni. a sütőt maximumra kapcsolod,és előmelegíted ( pl 250 fok) aztán 200-fokra veszed a hőt. egy alufóliával letakarod,és 30 percig hagyod úgy sülni,majd 220 fok még 10 perc,és leveszed az alufóliát,és addig sütöt míg barna nem lesz ( 10-15p).

nagyon finom:) képet is rakok fel róla :) kiflit is szoktam sütni,zsemlét is :)

1.fehér kenyér: [link]

2.teljes kiőrlésű kenyér: [link]

3.kifli: [link]

és még 1 fehér kenyér:D : [link]


Ha gondolod írj privátot ( más is írhat ha akar:) ) és írok recepteket,meg hogy mit hogy kell :) nagyon finom olcsó,és a legfőbb TUDOM MI VAN BENNE! :))

Sok szerencsét:) nézzétek meg a képeket:) olyan mint ha bolti lenne,márpedig nem az :D ( olaszban nem lehet kiflit kapni,se ilyen kenyeret:( ) Ha gondolod írj rám :)

2013. febr. 6. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
áhh köszönöm szépen:) ahogy számoltam, kb bolti árban jön ki, de mamám sokszor süt kenyeret, és az egy hét után is friss, puha, finom az ize...és jobban szeretem a házi kenyeret...meg hát nem utolsó szempont, hogy nem levegős, laktatósabb is...köszönöm a recepteket! ki fogom probálni, igaz, kenyérsütőm nincs, de talán a sima tűzhely is megteszi majd:)
2013. febr. 6. 11:11
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A hazi minden szempontbol sokkal jobb.
2013. febr. 6. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyagilag nem éri meg sütni, viszont megvan az az előnye, hogy így nem kell gyakran boltba menni. Mi kéthetente megyünk csak, olyankor betárazunk mindenből, a liszt tök jól eláll a polcon, a kész kenyér ugye nem tenné, és akkor majdnem minden nap kéne boltba menni. Emiatt jobb szerintem sütni.
2013. febr. 6. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 bumbi02 ***** válasza:

Nem tudom mostanság mennyibe kerül egy kiló liszt Magyarországon, de másfél kilós kenyérhez, kell 1 kiló liszt (nagyjából 100-130 forint talán?), egy fél kocka élesztő (25ft), meg max fél liter víz. (+só). Még ha a rezsi költségét is rászámolom (gáz/elektromos sütő fogyasztása abban a 40 percben míg megsül a kenyér).


Durván 180 forintból van egy másfélkilós eredeti kenyered. Ami jó napokig. 1 éve mikor Pestenlaktam, ha jól emlékszem 200 forint körül vettem a kilós kenyeret (talán Lidl-ben?), de igazából ha még egy árban lenne, akkor is jobban megéri az otthoni kenyér szerintem. Finomabb, és tudod mit tartalmaz. Liszt, só, élesztő, víz.


És az hogy macerás-e.. Nem igazán. Nagyjából 10 perc amíg foglalkozik vele az ember, még akkor is, ha úgy csinálja valaki mint én, hogy sütés közben kiveszi sütőből, hogy megkenje vízzel (nem lesz túl kemény a héja, hanem szép ropogós lesz)

Élesztőt futtatod : 1 percedet veszi igénybe (ott lehet utána hagyni)

Dagasztod: 2 percedet veszi igénybe (beledobsz mindent robotgépbe, és néha ellenőrzöd hogy kell-e bele még kis víz, vagy liszt)

Megformázod 2 percedet veszi igénybe

Kisütöd 5 percedet veszi igénybe


Szerintem. Bár ez függ attól is, hogy az ember hányadik kenyerét süti, aki rutinosan csinálja, annak persze hogy gyors, aki az elsővel kísérletezik, annak kicsit még lassabb lesz:)

2013. febr. 6. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!