Mi a különbség a szalakáli és a sütőpor között? Felcserélhetőek egymással?
Figyelt kérdés
Csak szalakáli van itthon és szilváslepényt sütnék:)2009. szept. 4. 16:46
1/2 anonim válasza:
A szalalkálival (ammonium-hidrogén-karbonát) készült tésztákból különösen könnyű, finom süteményeket tudunk sütni.
Általában a mézes, vagy omlós tésztákat lazítjuk vele, vékony lapok, aprósütemények készítésére alkalmas. 60 °C fok feletti hőmérsékletű sütőben széndioxidra, vízre és ammóniára bomlik. Mivel a tészta a magas hőmérsékleten könnyen visszafogja az ammóniát, ezért használjuk inkább vékonyabb, könnyebb sütemények lazítására. A liszthez mindig egy kevés tejben feloldva adjuk hozzá, és az összeállított tésztát pihentessük felhasználás előtt, vagy ha azonnal akarunk vele dolgozni, sütőport is tegyünk hozzá.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2009. szept. 4. 18:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!