Milyen kaját tudtok krumpliból és savanyú káposztából?
Én úgy kezdeném a recptet: - vegyél egy szép szál hurkát, tedd tepsibe és süsd meg....
vagy: - vegyél egy szép, megtisztított (füstölt) sertéscsülköt, sózd meg, locsold le sörrel, és a sütőben süsd ropogósra....
Maradék rakott:
Zománcos tepsit (jénait) kevés zsírral (olajjal) és jó vastagon tejföllel kend ki.
Rakd bele a törtkrumpli (maradékot), a tetejére a pörkölt (maradékot) annak a tetejére a hordós aprókáposztából készített dinsztelt káposzta (maradékot).
A tetejét ismét kend meg vastagon tejföllel és szórd meg reszelt sajttal.
Néhány percre be a sütőbe, vagy mikróba.
(Ha nincs pörkölt maradék, olyankor füstölt kolbászt, esetleg virslit felkarikázok, egy kevéske zsíron átforgatok, ha virsli, akkor egy kis törtpaprikát is szórok rá, legyen színe)
Persze, ha nem törtkrumpli, hanem főtt tészta, nokedli vagy rizs maradék van, akkor az megy az edény aljára. :)))
krumplis pl:
magyaros savanyú tojásos krumplileves kolbásszal,
krumpligombóc leves,
rakott krumpli
krumplis tészta,
sült krumpli vagy tört krumpli hússal, vagy tükörtojással vagy sült sajttal virslivel,
petrezselymes krumplifasírt megsütve (a kedvencem)
krokett hússal
krumplipaprikás
tarhonyás burgonyás egytálétel
krumplilángos
krumplipogácsa
savanyú káposztából:
tepsis hús káposztával,
toroskáposzta vagy székelykáposzta
korhelyleves
káposztástészta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!