Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Savanyú káposztából készült...

Savanyú káposztából készült erdélyi rakott káposztánál főzzem vagy elég ha dinsztelem a káposztát olajon?

Figyelt kérdés
Több helyről halottam, hogy főzik a savanyú káposztát a rakott káposztához, de nagymamám úgy tudom mindig dinsztelte csak olajon, melyik a jobb?
2012. jan. 14. 19:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen mindegy hogy főzöd, vagy dinszteled, a lényeg, hogy ne legyen nyers a káposzta, amikor összerakod.


Ha főzöd és lecsurgatod róla a vizet szűrőben, akkor azt az edényt, amiben összerakod, előtte ki kell kenni zsírral vagy olajjal, különben nagyon száraz lesz a kajád.

Ha dinszteled, akkor lehet, hogy nem kell zsíroznod, mert a dinsztelés során felszed annyit, hogy az elég az összesütéshez, és így nem lesz csömör.

Én főzni szoktam, mert egyrészt szerintem az gyorsabb, másrészt nem kell mellette állni, mint a dinsztelésnél, de dinsztelve finomabb marad, több íz marad a káposztában.

2012. jan. 14. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
én is dinsztelni szoktam előtte, egy kevés zsíron.valóban sokkal ízletesebb marad a káposzta.megéri a fáradságot:)
2012. jan. 14. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!