A hagyományos savanyú káposztából készült töltött káposztánál habarni vagy rántani kell a végén?
Az eredeti töltött káposzta savanyú káposztából készül,és be kell rántani.
A paradicsomos tájjelegű étel,de a szakácsirodalomban nem töltött káposzta a neve. Ízre sem hasonlít a kettő egymáshoz.
Én a hagyományos savanyú-káposztásat főzöm, és nem rántom-habarom.
Tejfölt csak a tányéron szoktunk rátenni.
Én sem rántom vagy habarom.
Igaz paradicsomosan csinálom, bár nem kimondottan, csak épp egy kanálnyit teszek bele a színe miatt.Az ízén nem érződik.
Tejfölt is csak tálaláskor tesszük rá.
Én habarom, mégpedig azért, mert így kissé sűrűbb lesz a leve, így szeretjük.
A habarást hígabbra készítem egy kis tej hozzáadásával, hogy ne legyen nagyon tejfölös íze és hogy sokkal könnyebben feloldódjon a lében. Kis rázogatással segítem:-) Én pl. még szoktam bőven hozzátenni a tányéromban tejfölt.
Itt már válaszolni sem érdemes...
Kösz a lepontozást, remélem ettől boldogabb a karácsonyotok..
Sokáig rántás volt a módi, pár éve ezt helyettesíti a lustaság jegyében, a sorok közé szórt kevéske paprikás liszt.
Mire megfő, "berántódik", nem kell kutyulni a végén, és tuti, hogy nem lesz liszt ízű.
"Itt már válaszolni sem érdemes...
Kösz a lepontozást, remélem ettől boldogabb a karácsonyotok"
Esetleg a kérdésre kéne válaszolnod! Nem a szabolcsi káposztára vonatkozik, hanem a savanyú-káposztásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!