Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A hagyományos savanyú káposztá...

A hagyományos savanyú káposztából készült töltött káposztánál habarni vagy rántani kell a végén?

Figyelt kérdés
2011. dec. 25. 20:39
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
qkker: a kérdésre válaszolt. Épp csak náluk így főzik a töltött káposztát. Ahogy a közmondás is tartja: ahány ház, annyi szokás. Attól, hogy valaki nem úgy főzi, ahogy TE, még nem hülyeség.
2011. dec. 26. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:
47%

Okoska!

Én a savanyú káposztásat is így csinálom! Ha tetszik néked, ha nem! Nem hinném, hogy olyan rossz lenne, mert eddig mindenki dícsérte.

De, hogy kicsit bosszantsalak, nálunk a bölcsi és az ovi is így készíti. Na erre varrjál gombot!!

2011. dec. 26. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

én hagyományosan savanyú káposztából, pár darab káposztalevéllel készítem a töltöttkáposztát.

az apróra vágott finom ízű káposztát egy hagymás pörköltalapra teszem föl. ebbe helyezem a káposztalevélbe

tekert rizses-húsos-fűszeres tölteléket, és a levél nélküli gombócokat.

együtt főzöm, egy jókora fazékban, majd megkóstolom a gombócot, hogy minden okés-e. ha kellően megfőtt, kiszedem az összeset egy tálba és melegen tartom.

a maradék káposztát egy sima, világos rántással berántom,

majd visszapakolom a töltekléket/gombócot.

ettől kezdve már csak rázogatom az edényt, nem kevergetem.

a habarás sem ördögtől való, nyugodtan lehet egy jól kikevert lisztes habarással is besűríteni.

tejfölt mi is as asztalra teszünk, mert nem mindenki szereti tejfölösen.

a szabobolcsi paradicsomos édeskáposztás töltöttkáposzta pedig, bár nagyon finom, de nem hasonlítható a sav. káposztás hagyományoshoz.

a véleményem az, hogy tiszteljük egymás ízlését és szokásait.

mindenkinek az a célja, hogy szeretteinek olyan finomat főzzön, amit szeretnek és elvárnak tőlünk...:)

2011. dec. 26. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim ***** válasza:

"qkker: a kérdésre válaszolt. Épp csak náluk így főzik a töltött káposztát."


Bemásolom neked a kérdést, szerinted mire vonatkozik:


"A hagyományos savanyú káposztából készült töltött káposztánál habarni vagy rántani kell a végén?"


1. Ki hogy főzi a töltött-káposztát?

2. A savanyú-káposztából /tehát nem szabadon választott/ káposztát berántjuk-e?

2011. dec. 27. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!