A hagyományos savanyú káposztából készült töltött káposztánál habarni vagy rántani kell a végén?
Okoska!
Én a savanyú káposztásat is így csinálom! Ha tetszik néked, ha nem! Nem hinném, hogy olyan rossz lenne, mert eddig mindenki dícsérte.
De, hogy kicsit bosszantsalak, nálunk a bölcsi és az ovi is így készíti. Na erre varrjál gombot!!
én hagyományosan savanyú káposztából, pár darab káposztalevéllel készítem a töltöttkáposztát.
az apróra vágott finom ízű káposztát egy hagymás pörköltalapra teszem föl. ebbe helyezem a káposztalevélbe
tekert rizses-húsos-fűszeres tölteléket, és a levél nélküli gombócokat.
együtt főzöm, egy jókora fazékban, majd megkóstolom a gombócot, hogy minden okés-e. ha kellően megfőtt, kiszedem az összeset egy tálba és melegen tartom.
a maradék káposztát egy sima, világos rántással berántom,
majd visszapakolom a töltekléket/gombócot.
ettől kezdve már csak rázogatom az edényt, nem kevergetem.
a habarás sem ördögtől való, nyugodtan lehet egy jól kikevert lisztes habarással is besűríteni.
tejfölt mi is as asztalra teszünk, mert nem mindenki szereti tejfölösen.
a szabobolcsi paradicsomos édeskáposztás töltöttkáposzta pedig, bár nagyon finom, de nem hasonlítható a sav. káposztás hagyományoshoz.
a véleményem az, hogy tiszteljük egymás ízlését és szokásait.
mindenkinek az a célja, hogy szeretteinek olyan finomat főzzön, amit szeretnek és elvárnak tőlünk...:)
"qkker: a kérdésre válaszolt. Épp csak náluk így főzik a töltött káposztát."
Bemásolom neked a kérdést, szerinted mire vonatkozik:
"A hagyományos savanyú káposztából készült töltött káposztánál habarni vagy rántani kell a végén?"
1. Ki hogy főzi a töltött-káposztát?
2. A savanyú-káposztából /tehát nem szabadon választott/ káposztát berántjuk-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!