Mibe használjátok a következő fűszereket? Rozmaring, tárkony, curry, kömény, gyömbér, majoranna, kapor, szerecsendió, koriander. Kérlek írjatok, linkeljetek recepteket, amiket szerettek.
Tárkony: tárkonyos ragulevesbe
Kömény: szinte mindenbe, különösen nehezen emészthető kajákhoz
Majoranna: borsófőzelékbe
Kapor: tökfőzelékbe
Szerecsendió: krumplipürébe
Ezekbe tuti rakok, egyébként mindig máshogy fűszerezem az ételeket, ahogy épp eszembe jut :) Ezért linkelni nem tudok sajna.
curry-curry csirke rizzsel
tárkony-raguleves
rozmaring-pizza
majoranna-pizza, krumplifőzelék
kapor-tökfőzelék, kapormártás, túrókrémbe
szerecsendió-pizza, husok
koriander-rizs, melegszendvics, pizza
Rozmaring, tárkony majoranna, csirkéhez, vagy nyúlhoz.
Csirkéhez raguban:
Lepirítom a hagymát kevés vajon, közé dobom a csíkokra szelt csirkecombfilét (omlósabb mint a mellfilé) megpirítom kicsit, kakukkfű, rozmaring, tárkony, só, bors és kevés víz, majd tejföllel behabarom:) Tésztával szerintem finom:)
Nyulat meg darabjaira szedve megszoktam párolni, majdhogynem teljesen készre kis sárgarépával, rozmaringgal, tárkonnyal, korianderrel, letörölgetem h száraz legyen, bepanírozom, és kirántom. A párolólevét pedig megcsinálom hozzá mártásnak:) Rántott húshoz kevésbé megy a mártás, de nálunk ez így alakult ki. Kevés liszttel begyúrt vajat beledobok a párolólébe (miután leszűrtem persze) esetleg kicsit tejszínnel dúsítom:) Ha az ember párolás után megpirítja a nyulat, akkor se téved nagyot:) Mindkét megoldás finom:)
A köményt többnyire krumplis és sertésételekhez, valamint káposztákhoz használom, a szerecsendiót sajtos ételekhez, krumplipüréhez:) kaprot csirkéhez vagy túrós ételhez, esetleg halhoz:)
A szerecsendió nagyon jól passzol sajtokhoz, tejszínes ételekhez, pl. sajtmártáshoz, krémlevesekhez.
A curry szerintem mindenhez jó, amiben még nincs más (domináns) fűszer.
A rozmaring savanykás húsokhoz szuper, pl citromos csirkemellhez.
De ezek csak példák persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!