Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen íze van a majorannának?

Playgirl kérdése:

Milyen íze van a majorannának?

Figyelt kérdés

[link]

erre a kajára gondoltam, csak félek hogy nem fog ízleni a majorranna :D mlyen ize van??

2012. jún. 10. 19:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdést a filozófia kategóriába kéne feltenni.

Biztos nagy elmélkedés lenne belőle, hogy hogy lehet egy egyedül álló ízt leírni olyan embernek, aki még soha nem evett. :D

Mintha egy vakon született embernek próbálnád elmagyarázni, milyen a piros.

Pl májas ételeknek (hurka, pirított máj) kelkáposzta főzeléknek egyik jelleget adó fűszere. A szárnyasokhoz is nagyon illik.

Ezt a receptet amúgy más zöldfűszerrel is meg lehet csinálni. Pl friss bazsalikommal is nagyon jó, ha reszelsz bele egy kis füstölt sajtot, nagyon tuti kaja lesz!

2012. jún. 10. 20:03
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
Kimentem, és megkóstoltam egy csipet majorannát.Valóban nehéz leírni az ízét. Hurka íze van:))
2012. jún. 10. 20:11
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

A kurkumát próbáltad már?

...

No, ez nem olyan.

2012. jún. 10. 20:12
 4/10 anonim ***** válasza:
22%
Megnéztem a receptet is. Nem próbálkoznék majorannával. Elég bele a bors is. Esetleg kaporral. De ha ínyenc vagy, akkor kipróbálhatod.
2012. jún. 10. 20:14
 5/10 anonim ***** válasza:
72%
Ejj bmeg...
2012. jún. 10. 20:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Jó ez a recept, csináld úgy ahogy írja.Én is szoktam majorannás tokányt készíteni. kellemes, fűszeres ízű, semmihez nem hasonlít, de egy karakteres íz. ehhez a mennyiséghez egy csapott teáskanállal nyugodtan tegyél bele, persze a szárítottból.

Friss zöldet még én sem kóstoltam sajnos:)

2012. jún. 11. 07:04
 7/10 anonim ***** válasza:

Ki a jóisten pontoz itt? 100% arra, aminek semmi értékelhető tartalma nincs a kérdés szempontjából, és 0% arra, ami megközelíthetően pontos választ akar adni egy megválaszolhatatlan kérdésre?

Van egy érzésem, hogy vannak, akik szánt szándékkal tarolni járnak ide, levinni a viszonylag magas pontokkal bírókat a 40% körüli szintre. Talán a kérdést el sem olvassák.Egyébként ki lehet sakkozni, hogy kik lehetnek az ilyen valakik, bődületes helyesírási hibákkal, fogalmazásgátló szerek hatása alatt.

Ez az oldal így hitelét veszti, egy rosszindulat által vezérelt valami. Az embernek elmegy a kedve, hogy komolyan vegye bárki kérdését, s ha csak nem mazochista, hogy kitárja a mellét: na ide lőjetek - akkor lekopik hamarosan.

Én leszámoltam az oldallal egyszer, s mindenkorra, utoljára lehet még benyomni rám a piros kezet.

S nevetséges az az üzemben tartó, aki csak azt figyeli, hogy egy kevésbé szalonképes szó be ne kerüljön a hozzászólásba, de hagyja az éretlen emberek ámokfutását,csekélyke hatalmuk fitogtatását.

2012. jún. 11. 08:24
 8/10 anonim ***** válasza:
40%

Előző, első vagyok, és igazad van, mondjuk engem most pont jól pontoztak...

De amúgy én is sokszor tapasztaltam. Nem a kajáknál, hanem pl akvarisztikában szoktam válaszolni, és ott.

Én azt vettem észre, hogy (sokszor a kérdező is) úgy használják a pontozást, mint a fészbúkon a lájkolást.

Nem azt pontozzák, ami hasznos, hanem amivel egyetértenek, amelyik válsz tetszik neki, nem pedig azt, amelyik hasznos.

meg sokszor van, hogy annyira dilettánsok, hogy fel sem tudják mérni, melyik válasz hasznos, mert ami keveset tudni vélnek a témáról, azt is rosszul tudják.

Hát ez van, szerintem szard le, akik kicsit is jobban ismerik az oldalt, és itt kérdezgetnek, azok tisztában vannak ezzel a jelenséggel, és nem a %-ot fogják figyelni.

Persze nekem is szarul esik, pláne ha valami vita miatt folyamatosan lepontoznak, úgy, hogy nekem van igazam a vitában...

2012. jún. 11. 08:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Köszönöm a válaszodat.Jól esett:)

Nem is magam miatt érdekel a pontozás, hanem az ember olvasgatva a véleménynyilvánításokat, elkeseredik, reményt veszt - mert ez egy tökéletes szociológiai helyzetjelentés a társadalom értékrendjéről.Ki lehet szűrni, hogy ki a kompetens szakember, ki ad releváns válaszokat az adott témában, s a százalékpontja a 30-as tartományban mozog,mint ha gyűlölnék itt a tanultságot, műveltséget,szakértelmet.A politikai fórumokról leszoktam, azért jöttem ide, mert reméltem, hogy az engem érdeklő és foglalkoztató témakörökben értékes hozzászólásokat olvashatok, s szakmám területén esetleg adhatok a tanácstalanoknak némi segítséget, de csalódtam az oldalban. Lehet, hogy olvasgatni fogom még, de a véleményemet megtartom magamnak, mint ahogy az életben sem konfrontálódom olyanokkal, akikkel eleve semmi értelme:)Szia!

2012. jún. 11. 11:34
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat!! pár napja megcsináltam ezt a receptet, és hát mit ne mondjak.... ISTENI FINOM LETT!! próbáljátok ki ti is bátran :)
2012. jún. 16. 21:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!