Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Besamell mártást mihez csináln...

Besamell mártást mihez csinálnak? Muszáj bele szerecsendió?

Figyelt kérdés
2011. márc. 29. 11:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Hát nem árt, mert az ad neki egy kis ízt. Lasagne-nak az egyik rétege besamel, de én pl. zöldségmártogatósnak is használom. Hús mellé is el tudom képzelni (attól függően, hogy az hogy van fűszerezve).
2011. márc. 29. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
a legtöbb rakott, csőbensült ételekhez használják a besamelt. a szerecsendió nagyon finom bele, de természetesen kihagyható, ha valaki nem szereti.
2011. márc. 29. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:

Anyu is zöldséges rakott ételekhez szokta, pl. megpárolja a brokkolit, bele a jénaiba rá a besamel aztán egy kis sajt és megsüti, vagy ugyan ez karfiollal, vagy a kettő keverékével:D

Én annyira nem szeretem pont a szerecsendió miatt :S

2011. márc. 29. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
Én soha nem teszek bele szerecsendiót, csak egy kis sót és borsot (általában fehér borsot, de ha nincs otthon, akkor sima fekete borsot). Nem szeretjük a szerecsendiót, ezért kihagyom belőle.
2011. márc. 29. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim válasza:

Én még nem tettem bele - azon egyszerű okból, hogy nem tartok itthon :)

Süsd ki a csirkemell szeleteket olajban (só bors), majd rakd egy kivajazott tűzálló tálba. Rá egy réteg sonka, arra aszalt szilva, karaván sajt, majd még egy réteg csirkemell. Öntsd le besamellel bőségesen, reszelj a tetejére trapistát. Irány a sütő. Szeletelés előtt 15-20 percig hüljön.

2011. márc. 29. 13:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Érdemes beletenni, mert attól még pikánsabb lesz.

Én lasagne-ba teszek mindig. Másba még nem próbáltam tenni, mert kezdő vagyok :P 24F

2011. márc. 29. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
Én a házi sajtos rolót töltöm jó sűrű sajttal dúsított besamellel.
2011. márc. 29. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
jól hangzik, köszönöm a segítségeket
2011. márc. 29. 14:46
 9/12 anonim ***** válasza:

én pizzára, spagettire, Lasagna-ba szoktam.

szerintem épp a szerecsendió a legfinomabb benne. de ha nincs épp otthon, anélkül is finom lesz, akkor fehérborsból tennék többet.

2011. márc. 29. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
én a francia rakott burgonyát besamell mártással csinálom,és nem szoktam belerakni szerecsendiót
2011. márc. 29. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!