A Mákos gubát hogy készítitek?
A kiflit kb. 2 cm-es karikákra vágom. A tejet mézzel felforralom (lehet cukorral,vaníliás cukorral is) és apránként ráöntöm a kiflire. Utána rászóróm a darált mákot és alábast rázogatva összekeverem. Ha szükséges,öntök rá mézet vagy porcukrot.
Lehet hogy a nagy könyvben nem így csinálják,én így szoktam.
Hasonlóan, de egy kicsit mégis másképp.Én sem a nagykönyv szerint, hanem a máglyarakásból kiindulva "találtam " ki.
3-4 tojás sárgáját cukorral, vaniliáscukorral simára keverek és felöntöm meleg tejjel. hogy locsolható legyen.
egy másik tálban a szikkadt kiflikarikákat leöntöm ezzel a cukros tojással,hozzákeverem a darált mákot és egy citrom reszelt héját.szintén óvatosan kevergetve, hogy a kifli ne is ázzon és ne is törjön darabokra.
vajazott jénaiba terítem, és megkenem vékonyan eperlekvárral.a tojások habját kis cukorral kemény habbá verem, és rásímítom a kiflikre. villával megcsíkozom, és betolom a forró sütőben. a hab rózsaszínűre pirulásáig sütöm.Kockákra vágva teszem tányérokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!