Rakott krumpli - megfőzöd előre a krumplit?
Annyi változatot olvasni, hogy lesz jobb? Előfőzve vagy sem, ha igen, akkor még forrón vagy kihűlés után felszeletelni stb ?
Én főtt tojással, és kolbász híján paprikás szalámival csinálnám. Ha nem muszáj, nem főzném meg a krumplit előre...
Ha van aprókrumplim, akkor igen, először megfőzöm hajában, és csak amikor már annyira meghűlt, hogy meg tudom fogni, akkor pucolom és szeletelem.
Ha nincs apró krumpli, akkor nem megfőzöm, csak megpárolom a megpucolt, felszelt krumplit, egyrészt nem szívja magába a főzővizet, másrészt az íze sem fő ki belőle.
Ez egyen függ nagyon az izében valtozáas nemlessz ha megfözöd vagy nyersen szeleteled.
csak praktikussagi okokbol ajanlom a fözést mert ugy van idöd elkésziteni a többi hozzávalot.
de nyersen is tuti finom.
Héjában megfőzöm a krumplit.
Megvárom míg hűl, majd leszedem a héját.
Felszeletelem.
Én így szoktam.
én is héjában megfőzöm előtte.
ha nem akarod ne főzd meg, de úgy el fog tartani egy ideig a sütés.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Végül nem főzögettem külön, nyersen felszeleteltem, besóztam, amíg abban állt, addig megfőztem a tojásokat. Rétegeztem, majd be a sütőbe, alufólia alatt kb negyed óra, majd nélküle még 15-20 perc és isteni lett :)
Elég levesre csináltam a tejfölös-tejszínes öntetet, amivel bőven megöntöztem közben és a végén is, így simán bepuhultak a krumplik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!