Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott krumpli - megfőzöd...

Rakott krumpli - megfőzöd előre a krumplit?

Figyelt kérdés

Annyi változatot olvasni, hogy lesz jobb? Előfőzve vagy sem, ha igen, akkor még forrón vagy kihűlés után felszeletelni stb ?


Én főtt tojással, és kolbász híján paprikás szalámival csinálnám. Ha nem muszáj, nem főzném meg a krumplit előre...


2013. jan. 29. 08:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én előre szoktam megfőzni a krumplit,mikor kissé kihűl leszedem róla a héját, akkor már jó vágni. Nekem így egyszerűbb, mert még fő a krumpli elő tudom készíteni a tojást-kolbászt. De ugyanúgy jó lesz szerintem ha nem főzöd meg a krumplit,értelemszerűen akkor több sütési idő kell neki :)
2013. jan. 29. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha van aprókrumplim, akkor igen, először megfőzöm hajában, és csak amikor már annyira meghűlt, hogy meg tudom fogni, akkor pucolom és szeletelem.

Ha nincs apró krumpli, akkor nem megfőzöm, csak megpárolom a megpucolt, felszelt krumplit, egyrészt nem szívja magába a főzővizet, másrészt az íze sem fő ki belőle.

2013. jan. 29. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Hat en először is meghámozom a krumplit, aztán felszeletelem, vagy apróra vágom es ugy fozom meg felkeszre, fűszeres vízben.
2013. jan. 29. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez egyen függ nagyon az izében valtozáas nemlessz ha megfözöd vagy nyersen szeleteled.

csak praktikussagi okokbol ajanlom a fözést mert ugy van idöd elkésziteni a többi hozzávalot.

de nyersen is tuti finom.

2013. jan. 29. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
69%
Mindig héjában főtt krumpliból szoktam, de persze ez nem szentírás, lehet, hogy másnak bejön nyerskrumpliból is. én még nem próbáltam.
2013. jan. 29. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is mindig héjában főzöm meg sós vizben,majd még melegen leszedem a héját és úgy szeletelem.
2013. jan. 29. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Héjában megfőzöm a krumplit.

Megvárom míg hűl, majd leszedem a héját.

Felszeletelem.

Én így szoktam.

2013. jan. 29. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

én is héjában megfőzöm előtte.

ha nem akarod ne főzd meg, de úgy el fog tartani egy ideig a sütés.

2013. jan. 29. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!


Végül nem főzögettem külön, nyersen felszeleteltem, besóztam, amíg abban állt, addig megfőztem a tojásokat. Rétegeztem, majd be a sütőbe, alufólia alatt kb negyed óra, majd nélküle még 15-20 perc és isteni lett :)

Elég levesre csináltam a tejfölös-tejszínes öntetet, amivel bőven megöntöztem közben és a végén is, így simán bepuhultak a krumplik :)

2013. jan. 29. 12:49
 10/12 anonim ***** válasza:
Az nem logikus hogy nyers krumplit szelek a főtt tojás mellé!
2013. jan. 29. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!