Egy kis fej vöröshagymát apróra vágva egy diónyi zsíron megpirítasz. A krumplit meghámozod, és vékony karikákra vágod. A nagyobb krumplit még darabolod. A megpirult hagymára ráteszed a krumplit, felöntöd vízzel. szükség szerint sózod, és két három babérlevelet teszel bele. Lefedve puhára főzöd. Ezután két kis tejfelt és három csapott evőkanál lisztet csomómentesre keversz és behabarod vele a megfőtt krumplit.
Ez 4-5 közepes krumpliból készül és általában négy személy részére elegendő. Feltétnek mehet rá egy fasírt, vagy beirdalt virsli megsütve. vagy egy kevés a maradék pörköltből. Sokan habarás helyett rántani szokták. Úgy egész más az íze. Ekkor még egy kevés pirospaprikát is tesznek a rántásba.
Nekem a habarás ízlik jobban. Annyit még, hogy a megmaradt főzelék másnapra megsűrűsödik. Melegítés során kevés vízzel melegítsed.
Jó étvágyat.
Kb mint az első hsz. én is hidegvízbe teszem fel a félkartikára (vastagabb ) krumplit, egy kisfej hagymát vágok finomra, azt is belefőzöm. 2-3 babérlevél. pár szem egészbors. ha először felforrt akkor sózom. ha a krumpli puha, egy vékonyabb , kevés paprikás rántással berántom, éppen csak rózsaszínű legyen.
pici cukor-ecet, hogy kellemesen pikáns legyen.
tejföl nálunk asztalnál kínálja magát, mert nem mindenki szereti tejfölösen.
1 kiló krumplit meghámozol, felaprítod kis kockákra
Egy kis fej vöröshagymát apróra vágsz, kb. két evőkanál olajon üvegesre sütöd, ekkor megszórod pirospaprikával (2-3 teáskanál) és gyorsan elkevered.
Erre ráborítod a krumplit és annyi vízzel öntöd fel, hogy ellepje. Sózod, borsozod, 3-4 babérlevelet teszel bele. (a sót ne sajnáld). Fedél alatt fél órán át főzöd, azalatt megpuhul.
Közben 1 pohár tejölben elkeversz 1-2 evőkanál lisztet. A fél óra után a krumpli levéből egy keveset hozzáadsz a lisztes tejfölhöz, kikevered, és az egészet hozzáadod a krumplihoz ismét. Még egyszer felforralod, és kész is.
Ahogyan valaki írta: másnapra megsűrűsödik, vízzel melegítsd.
Még valami:
A rántásnál a habarás (tejfölös módszer) könnyebben emészthető, egészségesebb.
A krumplifőzeléket természetesen mindkét módszerrel el lehet készíteni.
Felháborító megint ez a lepontozási hullám. kinek jó a napja attól, hogy teljesen korrekt, hasznos válaszokat a béka segge alá nyom, vagy nyomnak.
remélem most jól érzik magukat, és tömik magukba röhögve
a nápolyit... lehet, hogy túl sok volt az eneregiaital nekik, és csak erre futja, a hatalmas szellemi energiájukból.
Ha megengeded még egyszer szólok!
Amennyiben a hagymát megpirítod, és nem belefőződ, egészen más lesz az íze. Próbáld ki így is és úgy i. Más a főtt és más a sült hagyma íze. Rántással is finom, de én a habarást részesítem előnybe és akkor nem teszek bele paprikát.
De itt jobbnál jobb receptek vannak. Több kiló krumpli kell, hogy mindet kipróbáld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!