Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplifőzeléket hogyan kell...

Krumplifőzeléket hogyan kell készíteni?

Figyelt kérdés
Recepteket kérek!

2013. jan. 14. 16:27
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%
A meghámozott krumplit vagy cikkekre, vagy kockára, vagy karikára vágod és felteszed enyhén sós vízbe főni, annyi vízzel, hogy jól elepje. Ebbe teszel egy diónyi kis egész vöröhagymát és két-három kisebb babérlevelet. Ha teljesen puhára főtt, nem túl sűrű rántást készítesz, amibe a pirosparikán kívűl tehetsz egy leheletnyi zúzott fokhagymát is. Ha szeretitek, a már nem túl forró kész főzelékbe tehetsz ízlés szerint tejfölt is. Ekkor azonban kell bele egy nagyon kevés ecet és egy nagyon kevés cukor is. A sós, édes és savanyú ízt összhangba kell hozni, összeforralni a tejföllel és máris kész a krumpifőzeléked. Van, aki egy csipet majorannát is tesz bele.
2013. jan. 14. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
2013. jan. 14. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
Az ellepje szót a gyorsaság miatt írtam rosszul.
2013. jan. 14. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
85%

Egy kis fej vöröshagymát apróra vágva egy diónyi zsíron megpirítasz. A krumplit meghámozod, és vékony karikákra vágod. A nagyobb krumplit még darabolod. A megpirult hagymára ráteszed a krumplit, felöntöd vízzel. szükség szerint sózod, és két három babérlevelet teszel bele. Lefedve puhára főzöd. Ezután két kis tejfelt és három csapott evőkanál lisztet csomómentesre keversz és behabarod vele a megfőtt krumplit.

Ez 4-5 közepes krumpliból készül és általában négy személy részére elegendő. Feltétnek mehet rá egy fasírt, vagy beirdalt virsli megsütve. vagy egy kevés a maradék pörköltből. Sokan habarás helyett rántani szokták. Úgy egész más az íze. Ekkor még egy kevés pirospaprikát is tesznek a rántásba.

Nekem a habarás ízlik jobban. Annyit még, hogy a megmaradt főzelék másnapra megsűrűsödik. Melegítés során kevés vízzel melegítsed.

Jó étvágyat.

2013. jan. 14. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
90%

Kb mint az első hsz. én is hidegvízbe teszem fel a félkartikára (vastagabb ) krumplit, egy kisfej hagymát vágok finomra, azt is belefőzöm. 2-3 babérlevél. pár szem egészbors. ha először felforrt akkor sózom. ha a krumpli puha, egy vékonyabb , kevés paprikás rántással berántom, éppen csak rózsaszínű legyen.

pici cukor-ecet, hogy kellemesen pikáns legyen.

tejföl nálunk asztalnál kínálja magát, mert nem mindenki szereti tejfölösen.

2013. jan. 14. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
Pont úgy készítem, mint az első válaszoló, különbség, hogy mi fehéren esszük, azaz a rántásra nem teszünk törtpaprikát. De ez ízlés kérdése, ki hogyan tanulta, ki milyen ízhez szokott.
2013. jan. 14. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:

1 kiló krumplit meghámozol, felaprítod kis kockákra

Egy kis fej vöröshagymát apróra vágsz, kb. két evőkanál olajon üvegesre sütöd, ekkor megszórod pirospaprikával (2-3 teáskanál) és gyorsan elkevered.

Erre ráborítod a krumplit és annyi vízzel öntöd fel, hogy ellepje. Sózod, borsozod, 3-4 babérlevelet teszel bele. (a sót ne sajnáld). Fedél alatt fél órán át főzöd, azalatt megpuhul.

Közben 1 pohár tejölben elkeversz 1-2 evőkanál lisztet. A fél óra után a krumpli levéből egy keveset hozzáadsz a lisztes tejfölhöz, kikevered, és az egészet hozzáadod a krumplihoz ismét. Még egyszer felforralod, és kész is.


Ahogyan valaki írta: másnapra megsűrűsödik, vízzel melegítsd.

2013. jan. 14. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Még valami:


A rántásnál a habarás (tejfölös módszer) könnyebben emészthető, egészségesebb.

A krumplifőzeléket természetesen mindkét módszerrel el lehet készíteni.

2013. jan. 14. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
82%

Felháborító megint ez a lepontozási hullám. kinek jó a napja attól, hogy teljesen korrekt, hasznos válaszokat a béka segge alá nyom, vagy nyomnak.

remélem most jól érzik magukat, és tömik magukba röhögve

a nápolyit... lehet, hogy túl sok volt az eneregiaital nekik, és csak erre futja, a hatalmas szellemi energiájukból.

2013. jan. 14. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha megengeded még egyszer szólok!

Amennyiben a hagymát megpirítod, és nem belefőződ, egészen más lesz az íze. Próbáld ki így is és úgy i. Más a főtt és más a sült hagyma íze. Rántással is finom, de én a habarást részesítem előnybe és akkor nem teszek bele paprikát.

De itt jobbnál jobb receptek vannak. Több kiló krumpli kell, hogy mindet kipróbáld.

2013. jan. 14. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!