Én már meg sem ütközök rajta!
Tudod, amikor este gép kikapcs, azzal a jóleső érzéssel, hogy a visszajelzések szerint válaszaim túlnyomó többsége a jelenlevők tetszését elnyerte, másnap pedig érdekes módon a pontjaim száma előző naphoz képest minden kategóriában csökken. Nemcsak itt az étel-ital, hanem az állatok, az egészség, az adózás, akármiben, no arra mondom, hogy itt jártak az éjszakai manók!
Betyárul kell nekik dolgozni, hogy 15-20 db pozitív válaszomból mínuszos összesítés jöjjön ki!
Ezért mondom, én már meg sem lepődök itt a lepontozásokon.
Ami kérdésre tudok, válaszolok, ha valakinek tetszik, örülök neki, ha nem tetszik, biztos, hogy fog találni olyat ami jó lesz neki. Pont.
"Tudod, amikor este gép kikapcs, azzal a jóleső érzéssel, hogy a visszajelzések szerint válaszaim túlnyomó többsége a jelenlevők tetszését elnyerte, másnap pedig érdekes módon a pontjaim száma előző naphoz képest minden kategóriában csökken. Nemcsak itt az étel-ital, hanem az állatok, az egészség, az adózás, akármiben, no arra mondom, hogy itt jártak az éjszakai manók! "
pontosan :D
Kedves topic társak!
Ne engedjétek, hogy a "sötétben bujkáló ellenforradalmárok",
(finom voltam, mert kitiltanak) elrontsák a főzést imádó "kemény mag", és a tényleges kérdezők -szerintem jó- hangulatát. Pontozgasson, ha erre gerjed a világtalan!
Leírnék egy krumplifőzeléket, ahogy én szeretem, ha már a témánál vagyunk.
2-3 disznó nyelvet megmosok, puhára főzök, némi vöröshagyma, babérlevél, fokhagyma, szemesbors, só, majoránna társaságában. A nyelveket kivéve megtisztítom a recés fedőrétegtől, majd felszeletelem. A lét leszűröm, és ebben megfőzöm a kockára vágott krumplit. Ha kész, akkor tejfölös habarással sűrítem, kiforralom, és belerakom a nyelvet. Ecettel(citromlével), pici cukorral pikánsra savanyítom, ha kell utána fűszerezem.
Perverzebbek óvatosan tárkonnyal, rozmaringgal is ízesíthetik.
Nálunk a neve: majomfogó.
Ja!
Nyelv hiányában frissen füstölt kolbásszal is finom, csak belefőzve, nem belesütve.
"Bocsánat, de a hagymát kevés zsíron a paprikás krumplihoz szokás megpirítani, nem pedig a krumpli főzelékhez."
Akkor szólj már rá néhány ember nagyanyjára, hogy azt nem úgy kellene!
Ha utánanézel interneten, receptkönyvekben is, általában mindkét verziót megtalálod a krumplifőzelékre. Egyik sem helyesebb, mint a másik. Én olajon pirított hagymával szeretem, más meg eleve a főni valóba rakja bele a hagymát. Nincs olyan ezen a téren, hogy ezt így "kell". Mindkét módon jó és finom.
A főzelékek(zöldbab, tök, és társai) a fenti módon készült krumplifőzeléken kívül, nálam is dinsztelt hagymán készülnek.
Sőt még egy "szentségtörés":
A kész főzelékbe elkeverek 3-4 tojás sárgáját. Olyan selymes, tartalmas lesz.(köszönöm a tippet Oláh Zoli bácsi!!)
Ki rántva, ki habarva, ki fehéren, ki paprikásan, ízlések és pofonok...
Szerintem sem kellene "kőbevésett " szokásokat vadul védelmezni, mert mint ennél az egyszerű ételnél is látszik, hogy mennyiféle lehetőség adódik, hogy finoman főzzünk.nem kellene egymás szokásait elítélni, hanem esetleg néha kipróbálni mások házatáján előforduló szokásosakat is.
Ettől, csak gazdagabbak leszünk, ráadásul nem kerül semmibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!