Gombás melegszendvicskrémet hogy kell készíteni?
Ahogy én szoktam- egy fej hagymá fionomra végok, zsiradékon megpárolom, erre teszek kb 40 deka vékonyra szelt gombát, és azonnal megsózom. puhárapárolom, majd fűszerezem, borssal, majorannával, de ban amikor bazsalikommal. leszórom 1-2 fakanál liszttel, és egy kis hidegvízzel szószosra keverem. kevergetve hagyom besűrűsödni, majd egy kis tejföllel visszalaítom kenhetőre. van amikor pirospaprikát is teszek bele, akkor a magyarosabb íz dominál, a ó borssal, majorannával, de paprika nélkül is finom, akkor a bazsalikom, esetleg rozmaring is kerülhet bele. mindegyik finom, főleg bőven megszórva reszelt sajttal.
ja és a préselt fokhaymát se hagyjuk ki, a magyaros változatnál mindenképpen teszk bele.
egy tipp, ha sütőben sütöd, mindig süsd elő a kenyér egyik oldalát, úgy biztosan finom ropogós lesz az alja is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!