Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha levest főztök, mit tesztek...

Ha levest főztök, mit tesztek bele, hogy jó ízű legyen? Hogy legyen egyáltalán íze!

Figyelt kérdés
Akár hús-, akár zöldséglevesről van szó. Én szinte bármit teszek bele, nem segít; leszámítva a különleges otthoni zellert, amiből meg már nincs raktáron és olyan fajtát sehol nem árulnak.

2013. jan. 28. 21:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
32%

A husit felteszem főni, sóval, pár szem szemes borssal, 1-2 girizd fokhagymával. Bele még egy zöldpaprikát. Megvárom, míg felforr, akkor veszem le takarékra, hogy éppen csak pöcörögjon és ne forrjon. (Én le szoktam habozni is.) Ekkor rakom bele a karalábot, karfiolt, és a répát, gyökeret. Amikor ezek félfövésben vannak, a nyers zöldborsót akkor rakom hozzá (kevesebb idő alatt megfő).

Persze közben kóstolom, ha kell a savát még pótolom.


Persze az sem mindegy, hogy pl. csirkéből vagy egy jó szelet marhahúsból főzöd a levest, a csirkének sohasincs annyira erős levese, mint a marháé, vagy a sertésé.

2013. jan. 28. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

A húslevesnek kell kb 3-4 óra. Itt a probléma.

Egyszer próbáld ki, hogy ilyen hosszan, "lassú tűzön" főzöd, meglátod, egy új dimenzió nyílik meg előtted :)

2013. jan. 28. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
47%
11-es vagyok. A zellert is belerakom és a petrezselymet csokorba kötve, azt idővel kiszedem, ha sokáig benne főzöd, bezöldíti a levest.
2013. jan. 28. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én fogok egy nagy darab marha lábszárat és két-három marha velőscsontot, teszek hozzá répát (nem túl sokat, mert édes lesz), 1 fehérrépát, 1 fél karalábét, 1 fél zellergumót, 1 fej hagymát, 1 fej krumplit, 1 paradicsomot és 1 paprikát, sok sót és egész borsot teszek bele, felöntöm vízzel és este tíztől reggel hat-nyolcig nagyon kis tűzön főzöm. A világ legjobb levese..
2013. jan. 28. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos, hogy az egyedüli üdvözítő megoldás, de én pl. a zöldséglevest (családi szóhasználatunkban gezemiceleves) úgy készítem, hogy előbb a zöldségeket kevés zsiradékon megfuttatom, s csak aztán öntöm fel vízzel. Egészen más, mintha csak főne.
2013. jan. 28. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát azon ne csodálkozz, hogy 1 óra alatt nem főzöl finom húslevest...

A levesek titka legtöbbször a lassú, gyöngyöző főzés.

2013. jan. 28. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 doboszoli ***** válasza:
100%

Nem lehet a benne főtt hús, csont mennyiségével probléma?

Mert akkor is "üres" a leves.

Az egy óra főzési idő szerintem is kevés, mondjuk ha csirke, akkor megfő, de gyenge lesz.

Egyéb leveseknél az aládinsztelt hagymát és zöldséget szoktam alkalmazni, sokat javít az ügyön.

2013. jan. 29. 05:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki fűszerként (húsleves, só, bors, fokhagyma, zöldségek, 2-3-4 óra főzés) a csillagánizst és a szegfűszeget. Otthonról hoztam a fűszerezést, isteni izt ad a levesnek...Teatojásba megy a szemesbors, összelapitott fokhagyma 3-4 szem szegfűszeg és egy negyed csillagánizs.
2013. jan. 29. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!