Ha levest főztök, mit tesztek bele, hogy jó ízű legyen? Hogy legyen egyáltalán íze!
A husit felteszem főni, sóval, pár szem szemes borssal, 1-2 girizd fokhagymával. Bele még egy zöldpaprikát. Megvárom, míg felforr, akkor veszem le takarékra, hogy éppen csak pöcörögjon és ne forrjon. (Én le szoktam habozni is.) Ekkor rakom bele a karalábot, karfiolt, és a répát, gyökeret. Amikor ezek félfövésben vannak, a nyers zöldborsót akkor rakom hozzá (kevesebb idő alatt megfő).
Persze közben kóstolom, ha kell a savát még pótolom.
Persze az sem mindegy, hogy pl. csirkéből vagy egy jó szelet marhahúsból főzöd a levest, a csirkének sohasincs annyira erős levese, mint a marháé, vagy a sertésé.
A húslevesnek kell kb 3-4 óra. Itt a probléma.
Egyszer próbáld ki, hogy ilyen hosszan, "lassú tűzön" főzöd, meglátod, egy új dimenzió nyílik meg előtted :)
Hát azon ne csodálkozz, hogy 1 óra alatt nem főzöl finom húslevest...
A levesek titka legtöbbször a lassú, gyöngyöző főzés.
Nem lehet a benne főtt hús, csont mennyiségével probléma?
Mert akkor is "üres" a leves.
Az egy óra főzési idő szerintem is kevés, mondjuk ha csirke, akkor megfő, de gyenge lesz.
Egyéb leveseknél az aládinsztelt hagymát és zöldséget szoktam alkalmazni, sokat javít az ügyön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!