Minden ételbe tesztek borsot? Frissen darálva vagy már előre ledaráltathasználtok?
Nincs olyan, hogy mindenbe! Ez általánosítás.
Abba teszek ami a recept szerint megkívánja. Ezért a mákos tésztába nem teszek.
Nem mindenbe én sem, de ami megkívánja ennek a fűszernek a jellegzetes ízét, abba igen. mondjuk egy fasírtot nem tudnék egy kis bors nélkül elképzelni.
használok őröltet is, van amibe egész bors kívánkozik,de van borsdarálóm is, amivel frissen darálunk a már kitálalt ételre, pont a frissesége miatt. tényleg sokkal aromásabb így.
Amúgy óvodás is van a családban, de kicsi fehérborsot akkor is tettem, amibe kellett, amikor még egész kicsi volt. most már mindenből velünk eszik mindent, persze nem borsozok agyon mindent.
Szemes borsot rakok minden olyan pörköltbe, amelynek a főzési ideje minimum 2 óra, vagy ennél több. Tehát ha pl. marhapörkölt, vagy köröm, akkor igen, de egy csirkepörkölt nem kap.
Őrölt borsot szoktam brassóiba, tokányfélékbe, vagy szeletbe sült húsokra sütés előtt.
Ezeken kívül igen-igen ritkán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!