Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Minden ételbe tesztek borsot?...

Minden ételbe tesztek borsot? Frissen darálva vagy már előre ledaráltathasználtok?

Figyelt kérdés
2013. jan. 23. 14:35
 1/6 anonim ***** válasza:
A legtöbbe kell.Én a levesekbe és a sült húsokhoz egész borsot szoktam tenni,a pörköltekhez bolti őröltet.
2013. jan. 23. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
A konyhámban nincs bors. Az epét kikészíti, így mi nem borsozunk. Helyette nagyon szeretem a majorannát, igaz nem bors,de mi ezt szeretjük.
2013. jan. 23. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell minden ételbe bors (pl. bolognai spagetti, fokhagymás-tejszínes ragu). De számos magyar étel receptjének része. Frissen darálva klasszisokkal élvezetesebb az íze, erősebb és markánsabb. Ha a borsot akkor használja valaki, mikor már tálalva van az étel (én gyerek miatt így szoktam), akkor a szemes bors darálóban legyen az asztalon. Ha főzés közben használod, akkor a folyamat végén tedd az ételbe, mert hamar elillan a lényege a főzéstől.
2013. jan. 23. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy mindenbe! Ez általánosítás.

Abba teszek ami a recept szerint megkívánja. Ezért a mákos tésztába nem teszek.

2013. jan. 23. 15:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem mindenbe én sem, de ami megkívánja ennek a fűszernek a jellegzetes ízét, abba igen. mondjuk egy fasírtot nem tudnék egy kis bors nélkül elképzelni.

használok őröltet is, van amibe egész bors kívánkozik,de van borsdarálóm is, amivel frissen darálunk a már kitálalt ételre, pont a frissesége miatt. tényleg sokkal aromásabb így.

Amúgy óvodás is van a családban, de kicsi fehérborsot akkor is tettem, amibe kellett, amikor még egész kicsi volt. most már mindenből velünk eszik mindent, persze nem borsozok agyon mindent.

2013. jan. 23. 17:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Szemes borsot rakok minden olyan pörköltbe, amelynek a főzési ideje minimum 2 óra, vagy ennél több. Tehát ha pl. marhapörkölt, vagy köröm, akkor igen, de egy csirkepörkölt nem kap.

Őrölt borsot szoktam brassóiba, tokányfélékbe, vagy szeletbe sült húsokra sütés előtt.

Ezeken kívül igen-igen ritkán.

2013. jan. 23. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!