1/6 anonim válasza:
BL-55: finom(búza)liszt, bőven megteszi.
2/6 anonim válasza:
Én mindig félfogós búzalisztből sütöm a kenyeret. Sokkal jobb ízű.
3/6 anonim válasza:
2. mit jelent az hogy félfogós??
4/6 anonim válasza:
A fogós liszt (rétes- vagy grízes liszt) (pl. BF 50; BFF 55) a finomlisztnél érdesebb tapintású, nagyobb szemcseméretű őrlemény. Mivel sikértartalma (a gabonafélék szemtermésében előforduló, vízben nem oldódó fehérjék együttese, amelyek főként a tészta rugalmasságát és nyújthatóságát határozzák meg) az őrlés során kevésbé károsodott, ezért olyan termékeknél használják, ahol a jó sikérminőség elsőrendű követelmény.
Igaz én nem a második vagyok.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszön a válaszokat de nem lettem okosabb mert bl55-ös lisztből sütöttem már kenyeret és nem jó!
2013. jan. 28. 11:57
6/6 anonim válasza:
Akkor dúsítsd rétes liszttel.
Egyébként nem értem mi nem jó, én szoktam BL55-ből kenyeret csinálni, és nincs vele probléma. Nem olyan mint a bolti, mert nem is lehetne, de finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!