Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fasirt golyokba tehetek...

Fasirt golyokba tehetek kenyer/zsemle helyett fott krumplit?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs itthon zsemlem meg kenyerem es gondoltam, hogy fozok meg krumplit, osszetorom es a szokasos beaztatott zsemle helyett ezzel gyurom ossze. Szerintetek lehetseges vagy inkabb ne csinaljam?
2013. jan. 14. 15:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

tehetsz bele zsemlemorzsát is,


Fasirt másképpen..


Hozzávalók: 1/4 kg. darálthús, 3 db közepes krumpli, 1 db vöröshagyma, mokkáskanál őröltbors, kevés só, 1 teáskanál darált csípős paprika/pirosarany,Erős Pista / , 1 cikk fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, prézli. Kevés olaj a tepsi kenéséhez.

Elkészítése: Először a krumplit lereszeltem, a levét kinyomtam és a darálthúshoz adtam majd megfűszereztem a vöröshagymát és a fokhagymát is lereszelve tettem hozzá. Mikor már jól összedolgoztam henger alakúra formáltam és prézlivel megszórtam. Vékonyan kikentem olajjal egy tepsit és abba tettem befedtem fóliával . Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem, majd levettem a fóliát és további 15' hagytam még pirulni.

(Mai napon

2013. jan. 14. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Juj ez nagyon jol hangzik. Koszonom szepen. Mar neki is esek. Vacsira keszitem. :)
2013. jan. 14. 15:42
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy lehet. Én nem nyersen szoktam beletenni, hanem ekőbb héjában megfőzöm és utána töröm össze. Nagyon fincsi :-)


De ha nem teszel bele sem krumplit, sem zsemlét, akkor is jó lesz, csak hát ugye ez "csak" hús.

2013. jan. 14. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én egy betegtársamtól a főtt krumplit hallottam, kipróbáltam, nagyon kelelmes ízű finom vele.
2013. jan. 14. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy csinálom mint az egyes, csak prézli helyett bacon szalonnával tekerem körbe. Tepsibe, és sütés. Isteni finom. Jó ropogósra sül a szalonna. Krumplipüré, rizi bizi céklasaláta és a fiúk telezabálják magukat.
2013. jan. 14. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és a krumplit hajába főzöm, és csak villával töröm nem pépesre.
2013. jan. 14. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
És megint én! Úgy hívom, hogy Esperes, mert ahogy betekerem, olyan köpönyege van.
2013. jan. 14. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat mindenkinek lanyok. :) Elkeszitettem es nagyon fincsi lett. Sot batran mondom, hogy ezutan igy fogom elkesziteni. Kifogom probalni a baconnel betekert verziot is.
2013. jan. 15. 10:54
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Soha életemben nem hallottam még, hogy kenyeret rak valaki a fasírtba. :D Mifelénk nem szokás, zsemlemorzsát használunk, mint a rántott húshoz. :)
2013. júl. 5. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
bugonyapehely is jó ám a főtt burgonya helyett, sokkal egyszerűbb és gyorsabb így elkészíteni, nem kell bajlódni a krumplifőzéssel, de főleg az utálatos hámozással - de nem az állományjavítókkal telepakolt krumlipüréporra gondolok, hanem a sima, kenyérsütéshez használatos burgonyapehelyre (minden hiperben kapható fél kilós csomagolásban, vagy bioboltokban, de sima szupermarketekben is szokott lenni), nagyon egyszerű a használata, nem kell előáztatni, csak beleszórni a masszába, mint a zsemlemorzsát...
2014. okt. 17. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!