Fasirt golyokba tehetek kenyer/zsemle helyett fott krumplit?
tehetsz bele zsemlemorzsát is,
Fasirt másképpen..
Hozzávalók: 1/4 kg. darálthús, 3 db közepes krumpli, 1 db vöröshagyma, mokkáskanál őröltbors, kevés só, 1 teáskanál darált csípős paprika/pirosarany,Erős Pista / , 1 cikk fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, prézli. Kevés olaj a tepsi kenéséhez.
Elkészítése: Először a krumplit lereszeltem, a levét kinyomtam és a darálthúshoz adtam majd megfűszereztem a vöröshagymát és a fokhagymát is lereszelve tettem hozzá. Mikor már jól összedolgoztam henger alakúra formáltam és prézlivel megszórtam. Vékonyan kikentem olajjal egy tepsit és abba tettem befedtem fóliával . Előmelegített sütőben 200 fokon 30' sütöttem, majd levettem a fóliát és további 15' hagytam még pirulni.
(Mai napon
2013. jan. 14. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 A kérdező kommentje:
Juj ez nagyon jol hangzik. Koszonom szepen. Mar neki is esek. Vacsira keszitem. :)
Persze, hogy lehet. Én nem nyersen szoktam beletenni, hanem ekőbb héjában megfőzöm és utána töröm össze. Nagyon fincsi :-)
De ha nem teszel bele sem krumplit, sem zsemlét, akkor is jó lesz, csak hát ugye ez "csak" hús.
2013. jan. 14. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
Én egy betegtársamtól a főtt krumplit hallottam, kipróbáltam, nagyon kelelmes ízű finom vele.
2013. jan. 14. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
Én is úgy csinálom mint az egyes, csak prézli helyett bacon szalonnával tekerem körbe. Tepsibe, és sütés. Isteni finom. Jó ropogósra sül a szalonna. Krumplipüré, rizi bizi céklasaláta és a fiúk telezabálják magukat.
2013. jan. 14. 16:15
Hasznos számodra ez a válasz?
Ja, és a krumplit hajába főzöm, és csak villával töröm nem pépesre.
2013. jan. 14. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
És megint én! Úgy hívom, hogy Esperes, mert ahogy betekerem, olyan köpönyege van.
2013. jan. 14. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat mindenkinek lanyok. :) Elkeszitettem es nagyon fincsi lett. Sot batran mondom, hogy ezutan igy fogom elkesziteni. Kifogom probalni a baconnel betekert verziot is.
Soha életemben nem hallottam még, hogy kenyeret rak valaki a fasírtba. :D Mifelénk nem szokás, zsemlemorzsát használunk, mint a rántott húshoz. :)
2013. júl. 5. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
bugonyapehely is jó ám a főtt burgonya helyett, sokkal egyszerűbb és gyorsabb így elkészíteni, nem kell bajlódni a krumplifőzéssel, de főleg az utálatos hámozással - de nem az állományjavítókkal telepakolt krumlipüréporra gondolok, hanem a sima, kenyérsütéshez használatos burgonyapehelyre (minden hiperben kapható fél kilós csomagolásban, vagy bioboltokban, de sima szupermarketekben is szokott lenni), nagyon egyszerű a használata, nem kell előáztatni, csak beleszórni a masszába, mint a zsemlemorzsát...
2014. okt. 17. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: