Mit vigyek és egyek tízóraira? Ötletek?
Így a sulikezdés előtt már gondolkodni kezd az ember, hogy mit eszik majd az óraközi szünetekben. Kicsit unom már a zsömle+margarin+felvágott/szalámi+paprika kombinációt. Persze eszek péksütit is, de azért jó lenne a változatosság. Sajna nem vagyok egy nagy zöldség evő, de a salátát azért megeszem. :)
Van iskolai büfé, de azt is meg lehet unni idővel, pluszban már nem is olyan olcsó.
Szülők, ti milyen tízórait szoktatok csomagolni a gyereke(i)teknek (már ha ti készítitek neki(k) a tízórait)? Legfőképpen hideg ételekre gondolok, tehát pl. nem rántotthusira, mert azt kinéznék a kezemből. :) A körözöttet szeretem, de szeretnék valami más szendvicskrémet is kipróbálni, lehetőleg halmenteset. Tudom, hogy a hal nagyon egészséges, de képtelen vagyok pár falatnál többet enni belőle.
Iskolások, ti mit szoktatok tízóraira vinni? Mi a kedvenc ételetek tízóraira?
Tudom, hogy van pár hasonló kérdés itt, végig is olvastam szinte mindet, de alig találtam kedvemre valót. És hátha vannak új tapasztalatok, ötletek.
Egyébként bevált zsömle, kifli, bagett, sajtos stangli recepteket is örömmel vennék. Gyűjtöttem már egy csomót, de a sűrűn sütögető háziasszonyoknak mindig van valami tuti receptötlete. :)
Előre is köszönöm az ötleteket! :)
19/l
Avokádónak kivájod a belét, villával összetöröd, teszel rá citromlét, sót, hagymát, elrakod egy üres margarinos dobozba, és csinálsz belőle szendvicset.
Zsidó tojás: [link]
Hasonlóképpen készül keménytojásból és fűszerekből.
Müzliszelet az mindig van nálam. Sokszor van, hogy még szünetben is bent kell maradni, indok meg ok nélkül. Aztán meg már csak arra eszmélsz, hogy van 2 perced enni, meg átrohanni a másik terembe, ahol az órád lesz. Ilyenkor jól jön a müzli. :) A sajtos kifli frissen, ropogósan isteni, csak résen kell lenni, mert mások is buknak rá kora pitymallatkor.
Köszönöm a tippeket, ki is próbálom őket, max egy kis módosítással. Avokadót még úgysem ettem, bár sokan mondják, hogy önmagában, kanalazgatva is finom; fűszeres vaj íze van. :)
rántotthús, sajt, cukkini, párizsi, fasírz zsemlébe alulra salátalevél rá a feltét csalamádé, paradicsom, ketchup, mustár, majonéz, így nem nézik ki a kezedből hisz szendvics
sajt, sonka és paradicsom
különböző ízú körözött, sajt, fűszervaj és uborka
körözött, uborka
főtt tojás, paradicsom
tükörtojás, paradicsom
főtt virsli, mustár
sajtkrém, paradicsom
stefánia vagdalt csalamádé
péksütik, kefír, joghurt, túró, aszalványok, puffasztott rizs, piskóták, palacsinta, gofri, rizskoch, túrógombóc, nudli, guba, gyümölcsök, diákcsemege
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!