Hogyan készítitek a somlói galuskát?
Katasztrofa hogy milyen emberek vannak!!!!!
Kedves kerdezo ne haragudj de nem tudom hogy hogyan kell en is gondoltam hogy most megtudom de tevedtem. neharagudj csak nekem is rosszul esett a "kedves" valaszolo huly.sege.
Előző! Hülye vagyok! Vanília puding!
Szal akkor úgy módosítom, hogy két piskóta lapot sütnék, ha megsült megvárnám míg kihűl aztán le az egyiket, arra vanília puding, rá a másikat és így kockáznám fel. És így menne a pohárba és utána jöhet a csokis cucc.
bocsi. :)
22.17-es üzenőnek!Ari vagy,hogy együtt érzel velem:-)
Sajnos mindenhol vannak buta emberek,ahogy itt is!
Utolsó üzenőnek!Köszi!
Szia.
Mi úgy készítjük az étteremben, hogy sütünk 2 sima és 1 kakaós piskótalapot (de ez lehet bolti, kész piskótalap is). Egy nagyobb üvegtál aljába rakjuk az egyik sima lapot, meglocsoljuk cherry-vel vagy rummal, aztán megkenjük diókrémmel (darált dió + porcukor + tejszín keveréke), aztán vaníliapudingot kenünk rá, aztán cukrozatlan kakaóporral megszitáljuk. Erre tesszük a kakaós lapot, ugyanígy rétegezzük, de a tetejére csak a második sima piskóta kerül. Meglocsoljuk azt is cherry-vel vagy rummal, megszórjuk a kakaóporral. Fagyiskanállal szedünk belőle gombócokat, csokiöntettel és tejszínhabbal tálaljuk.
Én így készítem:
1 sima és egy kakaós piskóta lapot sütök, majd ugyanabba a tepsibe teszem vissza, amiben sütöttem. Aljára a sima piskótalap, ezt meglocsolom rumos tejjel (rumaromát teszek egy bögre tejbe), Aranka vaniliás krémport fekverem a tejjel, a felét rákenem a piskótalapra, majd megszórom apróra vágott dióval(nem darálttal), mazsolával, majd ráteszem a kakaós piskótalapot, ezt is meglocsolom rumos tejjel és megkenem a krém megmaradt részével. Hűtőbe be legalább fél napra, hogy összeérjenek az ízek. Az öntetet így készítem: főzőtejszínt (kb.3-5 dl) felteszek egy lábosba forrni, ét tortabevonót beletördelek (2 táblát), majd kavargatom addig, amíg el nem olvad a csoki teljesen. Ízesítem egy kis rumaromával vagy krémlikőrrel. amikor tálalom, egy kistányérra szaggatok egy kanállal a tésztából, meglocsolom az öntettel és tejszínhabot a tetejére nyomok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!