Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a somlói...

Hogyan készítitek a somlói galuskát?

Figyelt kérdés
2009. szept. 1. 21:25
1 2
 1/11 anonim válasza:
68%

Katasztrofa hogy milyen emberek vannak!!!!!

Kedves kerdezo ne haragudj de nem tudom hogy hogyan kell en is gondoltam hogy most megtudom de tevedtem. neharagudj csak nekem is rosszul esett a "kedves" valaszolo huly.sege.

2009. szept. 1. 22:17
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Én úgy csinálnám, hogy megsütném a piskótát a szokásos módon, aztán ha megvan felkockáznám és beletenném egy pohárba. Aztán fognék 10dkg vajat, megolvasztanám, tennék hozzá 2 ek kakaóport (nem instantot) és annyi rummal vagy meggylikórrel felönteném, hogy folyós, sima legyen. Dobnék hozzá (szintén rumba) áztatott mazsolát (bár ezt nem mindenki csipálja) és ráönteném a már poharakba rakott piskótára. Aztán tejszínhab, meg egy kis darált mogyi a tetejére és volilá. :)
2009. szept. 1. 22:25
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

Előző! Hülye vagyok! Vanília puding!

Szal akkor úgy módosítom, hogy két piskóta lapot sütnék, ha megsült megvárnám míg kihűl aztán le az egyiket, arra vanília puding, rá a másikat és így kockáznám fel. És így menne a pohárba és utána jöhet a csokis cucc.

bocsi. :)

2009. szept. 1. 22:29
 4/11 A kérdező kommentje:

22.17-es üzenőnek!Ari vagy,hogy együtt érzel velem:-)

Sajnos mindenhol vannak buta emberek,ahogy itt is!

Utolsó üzenőnek!Köszi!

2009. szept. 1. 22:30
 5/11 anonim ***** válasza:
89%
megint előző (ma már ennyi, nem jövök többet), szal én úgy szeretem, ha a piskóta ilyen pici darabokban van a pohárban és nem úgy, hogy eyg nagy kocka és arra a csoki. Úgyhogy ilyen pici kocka darabokra godnoltam, kb mintha bele lenne szaggatva a pohárba vagy tálba a piskóta... remélem érhető. :)
2009. szept. 1. 22:33
 6/11 A kérdező kommentje:
22.33!Igen értem:-)Köszi!
2009. szept. 1. 22:40
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Mi úgy készítjük az étteremben, hogy sütünk 2 sima és 1 kakaós piskótalapot (de ez lehet bolti, kész piskótalap is). Egy nagyobb üvegtál aljába rakjuk az egyik sima lapot, meglocsoljuk cherry-vel vagy rummal, aztán megkenjük diókrémmel (darált dió + porcukor + tejszín keveréke), aztán vaníliapudingot kenünk rá, aztán cukrozatlan kakaóporral megszitáljuk. Erre tesszük a kakaós lapot, ugyanígy rétegezzük, de a tetejére csak a második sima piskóta kerül. Meglocsoljuk azt is cherry-vel vagy rummal, megszórjuk a kakaóporral. Fagyiskanállal szedünk belőle gombócokat, csokiöntettel és tejszínhabbal tálaljuk.

2009. szept. 1. 23:43
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én Sthaltól láttam, hogy muffinsütőbe,3 féle piskótát süt, egy simát, egy kakaósat, agy diósat. összekockázzuk, először a sima,vagy ahogy tetszik, vaniliapudinggal, csokiöntettel, darált dióval megöntözöd-megszórod, esetleg mazsolát rakhatsz rá, aztán a következő piskóta, az is ugyanúgy megöntözöd-megszórod.Izlés szerint.Rum vagy rumaroma is jó bele, de mi nem szeretjük.
2009. szept. 2. 08:28
 9/11 anonim ***** válasza:

Én így készítem:

1 sima és egy kakaós piskóta lapot sütök, majd ugyanabba a tepsibe teszem vissza, amiben sütöttem. Aljára a sima piskótalap, ezt meglocsolom rumos tejjel (rumaromát teszek egy bögre tejbe), Aranka vaniliás krémport fekverem a tejjel, a felét rákenem a piskótalapra, majd megszórom apróra vágott dióval(nem darálttal), mazsolával, majd ráteszem a kakaós piskótalapot, ezt is meglocsolom rumos tejjel és megkenem a krém megmaradt részével. Hűtőbe be legalább fél napra, hogy összeérjenek az ízek. Az öntetet így készítem: főzőtejszínt (kb.3-5 dl) felteszek egy lábosba forrni, ét tortabevonót beletördelek (2 táblát), majd kavargatom addig, amíg el nem olvad a csoki teljesen. Ízesítem egy kis rumaromával vagy krémlikőrrel. amikor tálalom, egy kistányérra szaggatok egy kanállal a tésztából, meglocsolom az öntettel és tejszínhabot a tetejére nyomok.

2009. szept. 2. 16:28
 10/11 anonim válasza:
59%
3 piskótát kell sütni!1 sima 1 kakaós 1 diós vagy dejós.minden lapot meg kensz rummal.a lapok közé készítesz egy főzött krémet ami abból áll hogy tejet megegítesz fel és ebbe öntesz tojássárgájával kikevet cukrot lisztet van.cukrot és ebbe a tojássárgájás matyiba is tegyél tejet hogy híg legyen tudd önteni ha elkezdett forrni a tej vedd lejebb alatta a gázt és ezt a masszát csorgasd bele és folyamatosan keverd hogy ki ne csapódjon.ha be súrúsödöö húzd ke a tűzről és hagyd had hüljön ki.a fehérjét kemény habbá vered és össze kevered a langyos krémmel.
2009. szept. 3. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!