Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meggyszószhoz használhatok...

Meggyszószhoz használhatok tej helyett habtejszínt?

Figyelt kérdés
De ugye nem kell hozzá felverni?

2013. jan. 25. 08:45
 1/10 anonim ***** válasza:

meggyszoszhoz miert kellene tej vagy tejszin?

nemtudom te esetleg izesitett tejszinre gondoltal,mert a meggyszosz ha edes vagy sos etelekhez keszul nem kerul bele tejtermek.

2013. jan. 25. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
mi tejjel szoktuk készíteni,te mivel?
2013. jan. 25. 09:13
 3/10 anonim ***** válasza:
Mi a meggy levével ...
2013. jan. 25. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

kb. 1 kg meggy

25 dkg cukor

2 csipet fahéj

3 szegfűszeg

egy citrom leve

4 ek. liszt (vagy 2 zacskó vaníliás pudingpor - így isteni!))

4 dl tejföl

1 csipet só


Elkészítés:

A meggyet megmossuk, kimagvaljuk, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget, citromlevet, csipet sót, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisztet a tejfölhöz adjuk, simára keverjük. A meggyet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a habarást, majd a tűzre visszatéve, állandóan kevergetve besűrítjük (kb. 3 perc).


Tanácsok:

Így elég sűrű a szósz, aki hígabban szereti, 1 pudingport (vagy fele mennyiségű lisztet) adjon csak hozzá.

Elég nagy adag, bár mi vegetáriánusok vagyunk, s krumplipürével/rizzsel esszük. Aki húst is készít, annak elég fél adaggal próbálkozni (kb. 3 főre).


lehet erre gondoltal

2013. jan. 25. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
megnéztem recept oldalakon és szinte mindenhol tejföllel írja...hát passz
2013. jan. 25. 09:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Bar igen mi is a meggy levevel szoktuk+mindig megbolonditom.7

ha kivancsi vagy hogy irj

2013. jan. 25. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
hát leírhatod :)
2013. jan. 25. 09:23
 8/10 anonim ***** válasza:

edes recept:

a meggyet felrakom egy pici cukorral ez rajtad fugg pl: 1 kg meggy hez en 1 csesze cukrot rakok de te ha akarsz rakj fel cseszet,aztan raontom a levet es en + nak rakom bele valamilyen lekvart ez is rajtad fugg bar ha elfogatsz par ajanlatot akkor baracklekvar, fuge lekvar ez a 2 isteni vele.

aztan beforralom teszek bele 1 csipet sot mert az mindenbe kell, fahejat, vanilias cukrot,es orolt gyombert vagy kandirozotat attol fuggoen mi van otthon.

beforralom aztan villavav vagy valamivel picit pepesitem picit nemnagyon mert jo ha darabos picit.

2013. jan. 25. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

a sos:

a beforralt meggyet lehutod.

a beforralas alatt annyi hogy :a sajat levevel megpuhitod.

aztan ha le van hutve teszel ra majonezt,tejfelt, az izesitese:por cukor 1 2 kanal, citromle,12 kanal, worchester szószt,soja soszt, sot keveset izles szerint,ha inyenc vagy akkor 1,2 kanal feherbort,es osszekevered, olyan allagunak kell lennie mint a tatar martasnak.

2013. jan. 25. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha erdekel leirom a hazi majonez receptet is.
2013. jan. 25. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!