Kávétejszínt használhatok főzéshez?
A habtejszín a legzsírosabb, és csak ebből lehet habot verni. A főzőtejszín olyan, mint a házitejföl. Elolvad az ételben, nem áll össze túróvá, mint a bolti tejfölök.
A kávétejszín még kisebb zsírtartalmú, mint a főzőtejszín. Ha nincs más, akkor használhatod ezt is.
Jól írták nagyjából, a kávétejszín 7-10 %-os, vagyis igen alacsony a zsírtartalma, de azért a tejnél meg mégiscsak zsírosabb.ha más nincs használható főzéshez is.
a főző kifejezetten a tejföl "édes" társaként jelent meg kb 20 éve MO-on, elég szép sikert ér el napjainkban.az édes nem cukrozottnak értendő.
kellemes állagú, minden ételbe jól belesimul, de azt tudni kell, hogy nem tejfölízű, vagyis nem savanykás.
a habtejszín minimum 30 %-os, habnak, krémeknek az egyik alapanyaga.
a három közöl csak a habtejszínt lehet kemény habbá verni (ha sikerül)
habtejszínnel is lehet ételeket dúsítani, de felesleges ilyen magas zsírtartalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!