Mit főzzek? Olyan menü kéne, amit szombaton elő tudok készíteni, és vassárnap 1-2 óra alatt befejezhető. Leves+második, esetleg desszert is
Én valami rakott ételt készítenék, azt összerakhatod előző nap, és aznap már csak berakod a sütőbe, 40 perc alatt biztos megsül. A levest meg tudod csinálni aznap, arra elég az idő.
Desszertnek csinálj valamilyen süteményt, nálunk most ez az aktuális kedvenc:
Mondjuk én a vaníliás pudingpor helyett csak 1 ek. kukoricakeményítőt szoktam bele rakni.
Nálunk szintén ugyan ez a helyzet..
Töltött csirke combot ,francia salátát , rizibizit , tárkonyos liba ragú levest ,és tiramisut csinálok.
A tiramishoz koffein mentes kávét teszek mert nálunk lesznek gyerekek.
A combokat szombat du betöltöm ,csinálok külön tölteléket is ,a farancia salátát és a tiramisut is meg csinálom szombat du . A levest is meg csinálhatod szombaton .
Vagy csinálj valamilyen zöldség krém levest..
A combnak és a tölteléknek nem is baj kicsit összeérik .
Vasárnap felteszem a levest főzni ,és meg csinálom a rizibizit .. Aztán jöhetnek..
A desszerthez azt javasolnám, készíts olyasmit, aminek eleve egy éjszakát állnia kell, és úgy az igazi.
Pl. tiramisu, citromos túrótorta, stb.
A levest is esetleg megfőzheted este, van, aminél észre sem venni, hogy tegnapi, csak felforralod tálalás előtt (pl. krémlevesek). Szóval én mondjuk hagymakrémlevest csinálnék, cipóban tálalva, sajttal :)
Bármilyen levest meg lehet előző nap is főzni, igy azt csak melegiteni kell. Másodiknak sültcsirke (előző este befűszerezve, aznap csak be a sütőbe) ez bőven meg van 1 óra alatt. Köretnek krumplipüré, vagy rizs.
De egy baconbe tekert csirkemáj is nagyon gyorsan elkészül a sütőben.
Sokféle gyorsan elkészülő étel van, kérdés mennyire vagy gyakorlott háziasszony.
Előző nap megfőzném a húslevest, aznap csak a tésztát
Előző nap megfőzném a jó nap fazék marha-pörköltet, aznap csak a krumplit, nokedlit + csemege ubi az üvegből
Előző nap bepaníroznám a rántani való husit, aznap csak a köret hozzá
Előző nap elkészíteném a sütés nélküli kekszes sütit, pudingot, amit akarsz.
Ez esetben is max. az az 1-2 órád lesz ahhoz, mindazt megcsináld amit kell és asztalt elkészítsd, ülőhelyek, teríték, stb.
Szóval olyan kaját készítenék, amivel aznap csak a legminimálisabb meló kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!