Egy max 35 fős esküvőre kb hány dkg hús kell a főételhez?
35 dkg/ fő?
Nekem ez rengetegnek tűnik.
Én 10 felnőttnek 1kg húsból csináltam pörköltet, és maradt is. (Igaz sertés, de az ebből a szempontból talán mindegy)
Nézd, ilyen alkalomra érdemes egy kicsit túlméretezni az adagot, mert nem tudni hová fajul a dolog...
Ha szorít a költségvetés, akkor tudni kellene:
-gyerek/felnőtt arány
-csontos vagy színhús
-adagolt, vagy mindenki magának szed(nagyon nem mindegy)
-milyen hosszúra tervezitek az ünneplést(esetleg lesz-e újra lehetőség étkezni, ha a hangulat "fokozódik")
Főztem már ennyi főre, igaz nem esküvő volt.
12-13 kiló marhalábszár volt az illető hús, ami el is fogyott egy nyáresti bográcsozáskor.
igaz nem igényelt a társaság semmi köretet, csak puha kenyeret, savanyúságot mellé.
meg jó sok bort, sört, pájinkát...
ha valami krumlpli vagy tarhonyaköret is lesz, akkor lehet kb 25 deka /fővel is kalkulálni.
Főtt krumplit szeretnénk hozzá.. meg lenne előtte tyúkhúsleves is. Illetve, lenne egy kis sültes tál, ha valaki nem szeretné a pörit, vagy éppen sültet kívánna meg.
Hát, igazából nem tudom, h meddig lesznek a vendégek.. lesz kisgyerekes pár is, akik sztem tuti nem maradnak sokáig.
Olyan tanácstalan vagyok, mert kb mi csinálnánk mindent, h olcsóbban jöjjünk ki, meg ez nem is egy hagyományos hangulatú lakodalom lenne, inkább kicsit olyan kerti parti, bográcsozós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!