SOS! Mit süssek esküvőre "ajándékba"?
két nap múlva lesz, az időjárást tekintve meleg lesz, szóval olvadékony/romlékony kizárva, mert a hűtés állítólag nem lesz megoldható
nem az egész (amúgy pici) násznépet kell ellátni, úgy tudom egyszerű esküvő lesz és meg lettek kérve a vendégek, hogy ha lehet vigyenek vmit
ötleteket várnék, mert még sosem sütöttem ilyen szép alkalomra, szeretnék illőt vinni (és a renomém növelni :D) :)
Ez egy nagyon finom és kiadós pogácsa, mindig sikere van:
Sajtos túrós-juhtúrós pogácsa
Hozzávalók:
1 dl tej
1 csapott ek. cukor
30 g élesztő
600 g liszt
250 g margarin
150 g juhtúró
150 g tehéntúró
1 dl tejföl
2+1 tojássárgája
1 ek só
100 g reszelt sajt
A tejet meglangyosítjuk és elkeverjük a cukorral élesztővel, felfuttatjuk
A lisztet átszitáljuk és összedolgozzuk a margarinnal, hozzáadjuk a tehén- és juhtúrót, az élesztős tejet, a tejfölben simára kevert 2 tojás sárgájátés a sót, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, letakarjuk és fél óráig kelni hagyjuk, ezután lisztezett deszkán téglalap formára kinyújtuk és megszórjuk reszelt sajttal, majd feltekerjük és újabb fél órát kelni hagyjuk. Ezután kb 3 cm vastagra kinyújtuk, tetejét megkenjüka maradék tojás sárgájával, megszórjuk reszelt sajttal és kis pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, kb 200 fokon 20-25 percig sütjük.
édesre gondoltam :) a kókusz kocka receptje nagyon érdekelne :)
köszönöm az eddigi tippeket :)
Szia, a kókuszkockás vagyok:)
Itt a recept
30dkg liszt
20 dkg porcukor,
5 dkg margarin
1 cs sütőpor, 2 egész tojás
1 dl tej
3 evőkanál méz
Ezeket összekeverjük, sütőpapíros tepsiben megsütjük. Ha kihűlt, tetszés szerinti nagyságú szeletekre vágjuk.
KB. 1 csomag margarin kb 10-20 dkg porcukor ( inkább 20), kakaópor, kicsi tej, ezekből csokimázat készítünk. Nem baj, ha nem sikerül tökéletesre, nem a süti tetejére lesz, de nagyon folyós ne legyen:)
A felszeletelt sütikockák minden oldalát (esetleg az alját nem ) belemártjuk a folyékony csokimázba, majgd kókuszreszelékben meghempergetjük. Elég jól felveszi a kókuszt.
Nem túl drága, nem szárad ki hamar, egyszerű és finom:)
Jó sütizést, remélem sikere lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!