Csak krumplim van itthon. Mit főzzek két nap?
Lábas aljára egy sor karikára szelt krumpli, a tetejére egy sor karikára szelt vöröshagyma, majd ismét krumpli, ismét vöröshagyma ... tetejére krumpli kerüljön.
Önts rá annyi hidegvizet, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje.
Tégy a tetejére sót, törtpaprikát, (szoktam egy fél diónyi fehérzsírt, de ez nélkül is mehet) és egy-két halászlékockát, ha nincs akkor gulyásleves kockát.
A lényeg, hogy ne kavarj bele főzés közben. Ha felforrt, a tetején a törtpaprika habját szépen kavargathatod míg elfövi, vedd le a gázt takarékra, szépen összefő. Egytálétel, se nem leves, se nem második. (Apósom féle hamis halászlé)
A krumplis núdlit nem én írtam ugyan, de gondolom, hogy a válaszoló is ugyanolyan tésztából készíti, mint a krumplis lángost szoktuk, csak nem süti, hanem kifőzi.
Krumplit sós vízben megfőzöd, leszűröd, összetöröd (turmixolod) sóval, tojással, liszttel könnyen kezelhető tésztát gyúrsz.
Ebből a tésztából szoktam:
- apró golyókat formázni, rántott leves-alapba belefőzöm = gölödin leves
- ha elnyújtom, zsírban (olajban) kisütöd = krumplis lángos
- ha megpöndörgeteg núdlinak, kifőzöd, akármit ráraksz és kész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!