Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rengeteg hagymám és krumplim...

Rengeteg hagymám és krumplim van itthon. Mi finomat tudnék belőle főzni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 23. 06:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Ràntott hagyma, sült krumplival vagy krumplisalàtàval!! Hagymàs rostélyos, rablohus!
2009. jún. 23. 07:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Paprikáskrumpli jutott először az eszembe. De finom lenne bográcsban...
2009. jún. 23. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hagymaskrumpli??? :)

Hagymaleves ? Csinalsz hozza fasirtot meg krumplisalit...hmmmm :)

2009. jún. 23. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Van otthon szalonnád vagy sonkád? Ha igen, akkor tepsis krumplit--> hamar kész, nem nehéz és finom :D

Krumplit felvágod hasábra, hagymát karikákra, sonkát/szalonnát kockákra, ezt egybekevered, raksz rá egy evőkanál vajat és megsütöd

2009. jún. 23. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!


Dödöllét.

Nem kell más hozzá, mint

- főtt krumpli

- liszt

- zsiradék

- hagyma

- tálaláskor: tejföl


Megfőzöd a krumlit, összetöröd, majd teszel hozzá lisztet. Kb annyit, hogy szaggatható legyen kanállal, de még "maszatos". (Gyúrható állagot nem kell elérnie, mert nem gombócot csinálsz!)

Sok zsiradékot hevítesz, amiben megdinszteled a sok, kockára vágott hagymát, majd beleszaggatod a lisztes krumplit. Jól megsütöd, hogy a massza megpiruljon, és darabos (morzsalékos) legyen. Ez minimum fél óra.

Ha elkészült, tejfölel, pirospaprikával tálalható. Vigyázat, nagyon-nagyon laktató és nehéz étel. (Jelzem, Zalában, Vasban köretként tálalják, de egytálételként is megállja a helyét.)


Üdv!

2009. jún. 23. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Ganca


Hozzávalók:

# 50 dkg burgonya

# só

# 1 dl rozsliszt

# 2 dl olaj

# vöröshagyma


Elkészítés: A megtisztított, kockára vágott burgonyát annyi sós vízben főzzük meg, hogy éppen ellepje. Ha puhára főtt a burgonya, kézi törővel a meleg vízben összetörjük. Hagyjuk a tűzön, és a rozsliszttel jól besűrítjük. A tepsibe az olajon megpirított, apróra vágott vöröshagymát beöntjük. Ebbe a hagymás olajba belemártott evőkanállal a masszából nagy galuskákat szaggatunk a tepsibe. Ha az egészet kiszaggattuk, meglocsoljuk a hagymás olajjal, és a sütőben megpirítjuk.



(Én imádom, bár mi nem szoktuk a végén megpirítani.)

2009. jún. 23. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Tejszínes krumplit! Iszonyú finom. A krumplit pucold meg és vágd fel karikákra, tedd rá a hagymát( azt is karikázd fel) majd szórd meg vegetával, borssal, és próbáld meg összeforgatni ezt az egészet. Majd egy tepsibe öntsd ezt az egészet. Ha már a tepsiben van, önts rá egy kis doboz főzőtejszínt, és mehet a sütőbe. Nagyon nagyon finom.
2009. jún. 24. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!