Rengeteg hagymám és krumplim van itthon. Mi finomat tudnék belőle főzni?
Hagymaskrumpli??? :)
Hagymaleves ? Csinalsz hozza fasirtot meg krumplisalit...hmmmm :)
Van otthon szalonnád vagy sonkád? Ha igen, akkor tepsis krumplit--> hamar kész, nem nehéz és finom :D
Krumplit felvágod hasábra, hagymát karikákra, sonkát/szalonnát kockákra, ezt egybekevered, raksz rá egy evőkanál vajat és megsütöd
Szia!
Dödöllét.
Nem kell más hozzá, mint
- főtt krumpli
- liszt
- zsiradék
- hagyma
- tálaláskor: tejföl
Megfőzöd a krumlit, összetöröd, majd teszel hozzá lisztet. Kb annyit, hogy szaggatható legyen kanállal, de még "maszatos". (Gyúrható állagot nem kell elérnie, mert nem gombócot csinálsz!)
Sok zsiradékot hevítesz, amiben megdinszteled a sok, kockára vágott hagymát, majd beleszaggatod a lisztes krumplit. Jól megsütöd, hogy a massza megpiruljon, és darabos (morzsalékos) legyen. Ez minimum fél óra.
Ha elkészült, tejfölel, pirospaprikával tálalható. Vigyázat, nagyon-nagyon laktató és nehéz étel. (Jelzem, Zalában, Vasban köretként tálalják, de egytálételként is megállja a helyét.)
Üdv!
Ganca
Hozzávalók:
# 50 dkg burgonya
# só
# 1 dl rozsliszt
# 2 dl olaj
# vöröshagyma
Elkészítés: A megtisztított, kockára vágott burgonyát annyi sós vízben főzzük meg, hogy éppen ellepje. Ha puhára főtt a burgonya, kézi törővel a meleg vízben összetörjük. Hagyjuk a tűzön, és a rozsliszttel jól besűrítjük. A tepsibe az olajon megpirított, apróra vágott vöröshagymát beöntjük. Ebbe a hagymás olajba belemártott evőkanállal a masszából nagy galuskákat szaggatunk a tepsibe. Ha az egészet kiszaggattuk, meglocsoljuk a hagymás olajjal, és a sütőben megpirítjuk.
(Én imádom, bár mi nem szoktuk a végén megpirítani.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!