Kertemben nem tudom mi történt, de RENGETEG padlizsán és paradicsom ért meg. Mihez kezdjek velük?
Szeretjük ŐKET, de ennyivel nem tudok majd mit kezdeni.
Persze adok a szüleimnek, Tesóimnak, de akkor is sok marad és még "kismillió" apró van a töveken.
Padlizsán salit, krémet, töltött padlizsánt szoktam készíteni. A rántottat, rakottat nem szeretjük.
Van valakinek valamilyen ötlete?
Esetleg tartósítás valahogy?
A paradicsomokkal is ugyan ez a helyzet. :O
Befőzni nem szeretném (kevés az időm) de megenni lehetetlen.
Fagyasztottam pár darab apróbbat, aszaltunk is kenyérbe valót de mi legyen a többivel?
Napi 2 kg paradicsomot szedek le, pedig nem is süt a nap :O
szánj időt a befőzésre, úgy jársz a legjobban. finom házi kecsapot is készíthetsz kis üvegekbe.
a fagyóba is rakhatsz még el, ha kőkemények bezacskózod,
télen pörköltbe 1-1 szem nagyon jól jön.
veszel egy kis paprikát azt is szeletelve tegyél el fagyasztva, akkor van lecsóalapanyagod is.
sajnos a padlizsánt nem lehet fagyasztani,de a krémet egy pici tartósítóval (,ha nem ódzkodsz tőle)el lehet tenni
télire.
paradicsomoszószos tészta
paradicsomos húsgombóc
paradicsomleves
paradicsomszósz
paradicsomos káposzta
pizza, lecsó, töltött paradicsom
befőzés tényleg jó lenne
padlizsán simán sütve sajttal, zöldségekkel, paradicsommal
különféle mártogatósok, szószok
padlizsánfőzelék
különféle saláták
szedjél le apró zöldparadicsomokat és tedd el savanyúságnak.nagyon finom, nem nagy fáradság az eltevése.
télen jól jön egy kis saját savanyúság.
többen ajánlottuk a valamilyen formában való eltevést, hidd el megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!