Mi a különbség a porcukor és a kristálycukor között?
Nem jobb a porcukor, ugyanúgy cukor, csak porított.
Sütéskor könnyebb ezzel dolgozni, pl. krémek elkészítésénél.
Pl. mivel a porcukor drágább, én ehelyett kristálycukrot használok hiába írja a recept a porcukrot, ha tudom, hogy utána a piskótatészta a sütőbe megy, hiszen ott úgyis összeolvad.
Nincs különbség csak állagban, éppezért én sem veszek porcukrot soha, mert majdnem dupla ára van, mint a kristálynak.
kávédarálón 3 perc alatt ledarálok egy sütihez valót.
kevert tésztákba én is kristályt teszek, de pitetésztába és krémekbe port.
Az alapanyag ugyanaz, de a felhasználhatóság szerintem nem.
Próbáld meg a teádat porcukorral ízesíteni. Szerintem más íze lesz picit.
Süteményekben is nem hiába írják, hogy porcukor kell hozzá. A porcukor a liszthez hasonlóan felszívja a folyadékot (ez nagyon elnagyolt persze), a kristálycukor nem.
Nem mindegyik sütibe jó a por helyett a krisálycukor, mert nem olvad el benne maradéktalanul és lehet, hogy kristályosabb, ropogósabb lesz a linzer vagy keksz, ahhoz képest, hogy porcukorral milyen lenne.
De nyilván egy paradicsomlevesbe kristálycukrot teszek, úgyis elolvad. Süti tetejét is porcukorral szóród meg, szóval megvan a helye, hogy melyiket hol szokás és érdemes használni.
porcukrot teszek én mindegyikbe, de, a piskótába kristályt is lehet, de sokkal tovább kell a tojássárgával habosra keverni, mint porral.
krémbe mindenképp porcukrot tegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!