Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a porcukor és...

Mi a különbség a porcukor és a kristálycukor között?

Figyelt kérdés
Azt tudom hogy más az állaguk, és hogy a porcukor drágább, gondolom nyilván jobb is, és az lenne a kérdésem hogy miben jobb a kristálycukornál

2013. jan. 23. 23:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
82%

Nem jobb a porcukor, ugyanúgy cukor, csak porított.

Sütéskor könnyebb ezzel dolgozni, pl. krémek elkészítésénél.

Pl. mivel a porcukor drágább, én ehelyett kristálycukrot használok hiába írja a recept a porcukrot, ha tudom, hogy utána a piskótatészta a sütőbe megy, hiszen ott úgyis összeolvad.

2013. jan. 23. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
86%
annyival jobb, hogy megspórolja neked a ledarálás idejét, ha olyanba rakod amiben baj ha szemcsés (vajjal kikeverni, stb) amúgy meg ennyi
2013. jan. 24. 00:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Gyártásnál kristályt kapunk, és darálás után lesz porcukor.
2013. jan. 24. 00:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
72%
Soha nem veszek porcukrot,mert a frissen darált sokkal finomabb és jobban édesít,kevesebb kell belőle.
2013. jan. 24. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
A kettő ugyanaz. Különbség csak az állagukban van, hogy az egyik porított a másik kristályos formában van jelen. A kristálycukrot, ha megőrlik akkor lesz belőle porcukor.
2013. jan. 24. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Nincs különbség csak állagban, éppezért én sem veszek porcukrot soha, mert majdnem dupla ára van, mint a kristálynak.

kávédarálón 3 perc alatt ledarálok egy sütihez valót.

kevert tésztákba én is kristályt teszek, de pitetésztába és krémekbe port.

2013. jan. 24. 06:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Az alapanyag ugyanaz, de a felhasználhatóság szerintem nem.

Próbáld meg a teádat porcukorral ízesíteni. Szerintem más íze lesz picit.

Süteményekben is nem hiába írják, hogy porcukor kell hozzá. A porcukor a liszthez hasonlóan felszívja a folyadékot (ez nagyon elnagyolt persze), a kristálycukor nem.

Nem mindegyik sütibe jó a por helyett a krisálycukor, mert nem olvad el benne maradéktalanul és lehet, hogy kristályosabb, ropogósabb lesz a linzer vagy keksz, ahhoz képest, hogy porcukorral milyen lenne.

De nyilván egy paradicsomlevesbe kristálycukrot teszek, úgyis elolvad. Süti tetejét is porcukorral szóród meg, szóval megvan a helye, hogy melyiket hol szokás és érdemes használni.

2013. jan. 24. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
A kristálycukrot őrlik porrá, ebből lesz a porcukor, és annyival drágább, amennyivel "több energiát felhasználnak az őrlése során'
2013. jan. 24. 10:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
piskótába és vajkrémbe melyiket rakjam?
2013. jan. 25. 14:43
 10/11 anonim ***** válasza:

porcukrot teszek én mindegyikbe, de, a piskótába kristályt is lehet, de sokkal tovább kell a tojássárgával habosra keverni, mint porral.

krémbe mindenképp porcukrot tegyél.

2013. jan. 25. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!