Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen a fondán?

Milyen a fondán?

Figyelt kérdés

Az egyik ismerösöm cukrász,és azt mondta hogy a fondán vagy kőkemény vagy enyhén,esetleg nagyon ragadós,amit kevés vízzel felolvasztva minyonok,sütemények áthúzására használnak.

Manapság viszon nagyon sok receptes oldalon találok olyan fondán recepteket,amit torták burkolására használnak.

Ismerösöm szerint ezek inkább cukormasszák,közük sincs a valódi fondánhoz,mert a fondánt eleve nem lehet kinyújtani.

Ti hogy tudjátok ezt?


2013. jan. 23. 13:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Tökéletesen jól mondta

Egy szintén cukrász

2013. jan. 23. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
az eredeti fondant mandulából, azaz marcipánból készül, a cukormassza meg porcukor, zselatin, víz, méz. (de gondolom van több változat is)
2013. jan. 23. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
1 vagyok. Még annyit h jobban értsd: a fondán az ami a minyonon van.
2013. jan. 23. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
A fondant nem marcipán hanem cukormáz!!! Mandula nincs benne!!!
2013. jan. 23. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

Én úgy tudom,hogy a fondánban nincs mandula.

Cukorból és vízből készül táblázással. Lényegében csak az érdekelt,hogy az,amit mások "fondán" néven készítenek a receptes oldalakon,az nem fondán.

2013. jan. 23. 15:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Egyetértek az elsővel.Szintén cukrász
2013. jan. 23. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!