Milyen a fondán?
Figyelt kérdés
Az egyik ismerösöm cukrász,és azt mondta hogy a fondán vagy kőkemény vagy enyhén,esetleg nagyon ragadós,amit kevés vízzel felolvasztva minyonok,sütemények áthúzására használnak.
Manapság viszon nagyon sok receptes oldalon találok olyan fondán recepteket,amit torták burkolására használnak.
Ismerösöm szerint ezek inkább cukormasszák,közük sincs a valódi fondánhoz,mert a fondánt eleve nem lehet kinyújtani.
Ti hogy tudjátok ezt?
2013. jan. 23. 13:44
1/6 anonim válasza:
Tökéletesen jól mondta
Egy szintén cukrász
2/6 anonim válasza:
az eredeti fondant mandulából, azaz marcipánból készül, a cukormassza meg porcukor, zselatin, víz, méz. (de gondolom van több változat is)
3/6 anonim válasza:
1 vagyok. Még annyit h jobban értsd: a fondán az ami a minyonon van.
4/6 anonim válasza:
A fondant nem marcipán hanem cukormáz!!! Mandula nincs benne!!!
5/6 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom,hogy a fondánban nincs mandula.
Cukorból és vízből készül táblázással. Lényegében csak az érdekelt,hogy az,amit mások "fondán" néven készítenek a receptes oldalakon,az nem fondán.
2013. jan. 23. 15:28
6/6 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel.Szintén cukrász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!