A szalonna meddig jó hűtőben?
az mar biztosan nem jo nektek de szerintem mar kutyanak sem.
Egyebkent az ilyen allati eredetu dolgokat mint pl ez amin sok a zsir reteg az ember azt hiszi sokaig jo de sajna nem hiaba van hutve.
ha fagyasztva van az mas!!
vedd ki olvaszd ki lassan!! es utana vagj belole 1 darabot es nezd meg a szinet ha nem zoldes barnas es nincs Avas szaga akkor valoszinuleg jo. de csak ekkor!!
Persze, a szalonnát a legritkább esetben szoktuk fagyasztóba rakni.
Ha elkezded főzni = abálni, és a konyhád nemcsak a zsírszaggal lesz tele, hanem egyéb erőteljes "illatok" is keverednek, akkor nyugodtan dobd ki.
Persze, vannak akik már 3 hónappal ezelőtt is kidobták volna, én úgy tanultam , hogy ami menthető, azt mentsük.
Attól is függhet a minősége, hogy amikor megvetted mikori volt. ezt viszont soha nem fogod megtudni, így csakis a saját érzékszerveidre halgass. normál esetben a szalonna csak avasodhat. neylonban tárolni nem jó, szellős zsírpapírban sokáig eláll. Szagolni, kóstolni, nincs más megoldás. Ha saját magad jónak ítéled, használd fel minden további nélkül.
Régen, amikor hűtő sem volt, a szalonnának ki kellett tartani a következő téli disznóvágásig.Persze akkor még normálissan betartották a szabályokat, sózás, füstölés stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!