Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A szalonna meddig jó hűtőben?

Pendulum92 kérdése:

A szalonna meddig jó hűtőben?

Figyelt kérdés
Már vagy szeptember óta van egy darab szalonna a hűtőben, és nem tudom meddig lehet felhasználni :D
2013. jan. 23. 09:49
 1/8 Csaba1207 válasza:
100%
Ha füstöléssel tartósított, akkor amíg meg nem avasodik. A hűtőben mondjuk bepenészedhet. De szerintem ha nincs oda nem illő "szaga" akkor jó az.
2013. jan. 23. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

az mar biztosan nem jo nektek de szerintem mar kutyanak sem.

Egyebkent az ilyen allati eredetu dolgokat mint pl ez amin sok a zsir reteg az ember azt hiszi sokaig jo de sajna nem hiaba van hutve.

ha fagyasztva van az mas!!

vedd ki olvaszd ki lassan!! es utana vagj belole 1 darabot es nezd meg a szinet ha nem zoldes barnas es nincs Avas szaga akkor valoszinuleg jo. de csak ekkor!!

2013. jan. 23. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
5 hónapos szalonna, ha bolti, akkor valószínű ez egy végső időpont. Ahogyan írták, vágj bele, de ha jónak ítéled, akkor is azt tanácsolnám, hogy inkább abáld meg (főzd meg), ha kihűlt, zúzott fokhagyma + csípős törtpaprika rá-köré, és hűtőben kifagyasztani.
2013. jan. 23. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy nem fagyasztóba volt, hanem sima hűtőbe. Akkor valszeg nem jó már.
2013. jan. 23. 10:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szagold meg. A büdös hússal egy konyhában nem tudsz majd megmaradni, nyugi. Ha jó a szaga, illetve nincs rajta külső nyom, hogy penészedne, akkor az íze is jó.
2013. jan. 23. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
69%

Persze, a szalonnát a legritkább esetben szoktuk fagyasztóba rakni.

Ha elkezded főzni = abálni, és a konyhád nemcsak a zsírszaggal lesz tele, hanem egyéb erőteljes "illatok" is keverednek, akkor nyugodtan dobd ki.

Persze, vannak akik már 3 hónappal ezelőtt is kidobták volna, én úgy tanultam , hogy ami menthető, azt mentsük.

2013. jan. 23. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függhet a minősége, hogy amikor megvetted mikori volt. ezt viszont soha nem fogod megtudni, így csakis a saját érzékszerveidre halgass. normál esetben a szalonna csak avasodhat. neylonban tárolni nem jó, szellős zsírpapírban sokáig eláll. Szagolni, kóstolni, nincs más megoldás. Ha saját magad jónak ítéled, használd fel minden további nélkül.

Régen, amikor hűtő sem volt, a szalonnának ki kellett tartani a következő téli disznóvágásig.Persze akkor még normálissan betartották a szabályokat, sózás, füstölés stb.

2013. jan. 23. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja! Ma meg már meg se merik sózni rendesen, merthogy a só mekkora ellenség
2015. jan. 13. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!