Miron kérdése:
Mi lenne az a tuti hus-szalonna osszealitas (marmint szazalekban), hogy a hazilag keszitet SUTNIVALO kolbasz finom, szaftos legyen es sutes kozben ne szakadjon a bele? Egy jo recept magahoz a kolbaszhoz?
Figyelt kérdés
2012. aug. 16. 14:53
1/4 anonim válasza:
Ha kukoricán stb. hizlalt,nem tápos disznóból csinálod,akkor nem kell bele szalonna. Az úgy is kisül belőle,amikor sütöd.
2/4 anonim válasza:
Várd meg, amíg erre jár "Doboszoli".
A tuti recept nála.
A bél, hogy szakad-e, vagy nem, nem a recepttől függ, hanem a bél minőségétől.
3/4 doboszoli válasza:
Javaslatom:
Minimum 70:30%, de a 60:40 sem szentségtörés.
Ha kimondottan sütőt szeretnél, akkor keverj bele 10 kilónként egy jó fél liter hideg vizet(!) a fűszerezett darált húsba, garantáltan szaftos lesz.
Fűszerek nálam:
-só 20 dkg
-paprika 15 "
-bors 4 "
-ő. kömény 2 "
-fokhagyma 4 "
Lazán töltsd kimosott sertés vékonybélbe, akkor nem sül szét.
Ha van lehetőséged fél órára hideg füsttel megcsapatni, még jobb lesz, de enélkül is kiváló.
Eltarthatóság normál hűtőben 3 nap, vagy fagyasztó!!
4/4 doboszoli válasza:
Term. 10 kiló húshoz írtam a mennyiségeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!