Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kolbász/szalonna mellé egy...

Kolbász/szalonna mellé egy tábortűznél mit érdemes készíteni?

Figyelt kérdés
Várom a jobbnál jobb tippeket! Nem hátrány, ha például zsíros, de nem kötelező annak lennie.
2012. jún. 19. 21:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Alufoliában sult krumpli. Hagyma a nyársra. De sütnék én is melletted szalonnát...Ha nem lenne ilyen dög meleg.
2012. jún. 19. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Rabló nyársat is süthettek, mellé lehet készíteni különböző salátákat, vagy roston zöldségeket is.
2012. jún. 19. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
Szép nagy szelet, puha kenyeret :). De ebben a melegben jól esne mellé egy jó kis kapros-fokhagymás-joghurtos uborkasaláta. Csak azt hidegen kell tartani, pld. hűtőtáskában
2012. jún. 19. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Apríts kolbászt, krumplit, hagymát, szalonnát, keverd össze, 2-2 marékkal csomagold alufóliába, tedd a parázsba (takard be vele) és süsd meg. Nagyon finom.
2012. jún. 19. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy pár hét múlva nyárson zsenge kukoricát, nyár végétől sült almát. Meg hideg sör legyen kéznél.
2012. jún. 19. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!


Nekem legjobban az uborkasalátás és az alufóliába csomagolós ötlet tetszik. (Ezeket majd bevetem hétvégén).


Az uborkasalátát majd kiguglizom, a csomagolósba egyébként miket lehet még betenni? Pl. finomabb lesz, ha besózom, ha berakok mellé két gerezd fokhagymát? Esetleg tejföl? (Most csak ennyi jutott eszembe, illetve gondolom a végén a szalonnából ömlő zsírt ki kell önteni).

2012. jún. 19. 23:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Hármas vagyok. ha még nem gugliztad :) ki egy ki segítség. Én így csinálom. Két szén nagy kígyóuborkát legyalulok. ( nem hámozom meg). Megsózom (ízlés szerint), őrölök rá egy kis színes borsot ( opcionális, jó a fekete is), két-három gerezd fokhagymát zúzok rá (egyszerűbb mint apróra vágni, de úgy is jó. Öntök rá kb két evőkanál olívaolajat és kb. egy evőkanál citromlevet ( azért kb, mert nem mérem ki, csak úgy ránézésre). Rászórom az apróra vágott kaprot ( egy nagyobb csokor) és az egészet összekeverem egy nagy pohár joghurttal. ( Újabb opció: tejföllel is finom :D) Jól zárható műanyagedényben hidegen tartom, amíg nem tálalom. :)
2012. jún. 20. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Bocsi: szép nem szén :)
2012. jún. 20. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Csináltam egyet most próbaként, nem lett rossz, de a menzán sokkal finomabbat adtak (még régen).


Még gyakorolni kell...

2012. jún. 20. 14:52

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!