Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan süssek szalonnát? 14/L

Hogyan süssek szalonnát? 14/L

Figyelt kérdés
Szalonnát szeretnék sütni, de nem tudom hogyan kell, segítsetek légyszi!

2012. okt. 8. 15:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

ha tűzon akarsz akkor így.

szeleteld fel a szalonnát,melegísd fel a lábast,és rakd bele,alacsony lángon,süsd,sok zsír kisül belőle:) akkor jó ha már barnáás :D sok sikert :)

16L

2012. okt. 8. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

étolaj nem kell bele?

amúgy köszönöm szépen , kedves vagy:)

2012. okt. 8. 15:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Olaj nem kell. Egy csomó zsír kisül belőle már az elején. De mikróba is bedobhatod egy percre. Vigyázz mert tűzhelyen könnyen elkezd füstölni. Nekem már riasztott be szalonna miatt a tűzjelző:)
2012. okt. 8. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

első vagyok:)

dehogy kell:D és azért mondtam h alacsony lángon,mert akkor tuti h nem ég oda. de kavargatni is kell közben:D ha kisül a zsír,lehet jól mártogatni bele a kenyeret:) ha akarsz még hagymát is süthetsz mellé:) azt meg felkarikázod a hagymát,olajat a serpenyőbe,amikor felmelegedett az olaj,akkor bele dobod a hagyma karikákat,és megsütöd, akkor jó ha már puha :'D

2012. okt. 8. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Arra vigyázz, hogy ne fröcsköljön az arcodba, szemedbe!
2012. okt. 8. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Én csak simán bevagdosnám és megmikróznám.
2012. okt. 8. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:

Sikerült, bár kicsit fütölt, de elsőre nem rossz:)

Mikróban? ilyet még nem is hallottam? Akkor is ropogós lesz?:)


Köszönöm mindenkinek amúgy:)

2012. okt. 8. 16:06
 8/11 doboszoli ***** válasza:

Mikróban nyúlós lesz!

Süsd serpenyőben, nagyon kis lángon, forgatva.

A zsírjában, kissé élénkebb tűzön, piríts kenyeret, jól fokhagymázd be, majd a kisült szalonnával együtt, meleg teával, forralt borral told az arcodba.

Ha teheted házi sózású, füstölésű szalonnát használj!

Jó étvágyat!

2012. okt. 8. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Eszedbe ne jusson mikróba tenni! Aki ezt javasolja, még sosem sütött szalonnát. Az egész mikrót telfröcsögi olajjal, aztán takaríthatod...

Első mondta jól, alacsony tűzön, lassan kell csinálni.

2012. okt. 8. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
a mikró csak popcornra, kávéra, levesre, főzelékre, és ilyenekre jó, esetleg már előre megsütött és mélyen bevagdosott(!) kolbász megmelegítésére használható, de hús/szalonna sütésre alkalmatlan, a tojást meg remélem nem kell magyaráznom :) kenyeret és zsömlét csak akkor érdemes bele rakni, ha megszárad, de utána 3 órán belül el kell fogyasztani, különben úgy visszaszárad, hogy azt már csak a csirke/disznó eszi meg. vagy a szemetes kuka, ha az előbbiekből nincs :)
2013. szept. 2. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!