Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételelk lehet készíteni...

Girlandboy kérdése:

Milyen ételelk lehet készíteni kagylógombából?

Figyelt kérdés
Valami jo receptet ha lehetne
2013. jan. 23. 09:33
 1/1 anonim ***** válasza:

elkészítés

A receptben szereplő mennyiség 4 főre szól.


Mossuk meg a répát, hámozzuk meg és reszeljük le nagyon finomra. Kézzel alaposan nyomjuk ki a levét, majd vékonyan kenjük ki a reszeléket a mikrohullámú üvegtányérjára. Legalacsonyabb fokozaton 30-40 percig szárítsuk. Olykor pillantsunk rá, nehogy megégjen. Ha teljesen kiszáradt a répa, szedjük le az üveglapról és szitáljuk át egy finom szűrőn. A kész répaport letakarva tegyük száraz helyre.


Tisztítsuk meg a gombát és a szárát vágjuk kis jakabkagyló formájú hengerekké. A gomba fejét más célra használjuk fel. A nyesedékeket aprítsuk fel egy 0,5cm-es szelet gyömbérrel, 1 gerezd fokhagymával és 1 thai citromfűvel együtt. Tegyük egy kis lábasba, öntsük fel zöldségalaplével és fedő alatt forraljuk fel. Tegyük a gombahengereket a lábasba és egy nehezékkel (pl. egy kis tányér) szorítsuk a folyadék alá. Kis lángon fedő alatt főzzük 1-1,5 óráig. Vegyük ki a gombahengereket a léből és alaposan csepegtessük le konyhapapíron.


Hámozzuk meg a 0,2cm-es szelet gyömbért és 1 gerezd fokhagymával együtt vágjuk finom apróra. Forrázzuk le 4-szer, majd tegyük a csicseriborsóval együtt a mixerbe. Öntsünk hozzá 5-6ek olívaolajat, majd pürésítsük. Kenjük át egy finom szűrőn és ízesítsük a pürét sóval, valamint 1-2 csepp chiliolajjal.


Kis lángon alkalmanként megkavargatva melegítsük meg a csicseriborsókrémet. Éles késsel filézzük ki a paradicsomok velőjét. Egy nagyon forró serpenyőben 1-2tk olívaolajon pirítsuk meg mindkét oldalról a "gombakagylókat". Pirítás közben fűszerezzük sóval.


Tálaláskor helyezzünk el 2-3tk csicseriborsókrémet előmelegített tányérokon. Helyezzünk mellé 2-3 paradicsomvelőt és szórjunk mellé a répaporból. Tegyünk a püréhalmok szélére 1-1 gombahengert és díszítsük 1-1 levél portulákkal. Az asztalnál locsoljuk meg a tányért kb. 1ek friss szűretlen olívaolajjal.

2013. jan. 23. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!