Mit lehet muflonból készíteni?
Érdemes-e egész nyúzott fagyasztott muflont 15-től 25-kilósak 400 ft/kg áron venni ?(persze többen vennénk meg )
további kérdés, hogy fagyosan hogy lehet igazságosan szétmérni?
Még sose ettem, de szeretek új dolgokat megismerni, szóval ha esetleg többször nem is, de egyszer biztosan vevő lennék rá.
Recept meg:
Igazságos elosztás meg... Hányan vennétek? Szerintem előre beszéljétek meg, hogy ki melyik részére tartana igényt, és hogy mennyit adjon így bele.
Az ár szerintem reális.
Valamilyen pörkölt/tokány félében gondolkodnék, erre kiválóan alkalmas.
A fagyosan való osztozkodás nem egyszerű, ahogy az első írta, megegyezni, és neki a csontfűrésszel.
Éppen holnap osztunk egy ma vágott birkát.
Nagyvonalúan lecsontozom, és készre darabolom úgy a színhúst, mint a csontosat. Ezután egyszerű kiszámolni, hogy egy kiló szín húshoz mennyi csontos jár, így mindenki kap, szinte minden részéből, ami szerintem a jó birkapörkölt egyik feltétele.
Köszönöm a válaszokat, úgy kb már öten lennénk rá, hát meggondoljuk, talán a sógor (asztalos ) ért a fűrészeléshez és sikerül valahogy szétszedni.
vaddisznó és dámszarvas is van , de azok már méretesebbek egészben.a vadex árulja, szóval nem rabsic.
Muflont még egyikőnk sem evett, ezért is kacérkodunk a gondolattal, hogy vegyünk egyet közösen.
mégegyszer köszi.
Akkor némi segítség:
A muflon a házi juh vad változata, annak fog ízleni aki egyébként sem idegenkedik a birka jellegzetes ízétől, bár nem annyira intenzív, mint a házi.
Én mindenképp a kisebbet választanám, mert bár több benne a csontos részek aránya, de kisebb az esély, hogy beleszaladtok valami vénséges vén kosba, aminek a szaga, és az fövési ideje is hagy maga után némi kívánni valót.
Ha a sógornak van szalagfűrésze, akkor az erre a célra hajtogatott lappal(ő tudni fogja, hogy milyen kell) kiválóan fel lehet darabolni konyhakészre.
A magam részéről a három közül a muflont választanám, de azért a növendék dám se kutya...
Sok sikert!
Nagyon köszönöm a válaszodat, pont ez lett volna a következő kérdésem, hogy mekkorát érdemes venni. Bevallom muflont még csak az állatkertben és a tv-ben láttam, így lövésem sincs mi a különbség fiú és lány között, főleg megnyúzva.
a sógornak van mindenféle célszerszáma a műhelyében és vállalta is a trancsírozást.
A szarvason is meditáltunk (azt kb tudjuk milyen ) de az 30-50 kilósokig van, az már sok lenne.
Remélem nem bánjuk meg a muflont, ha igen, akkor legközelebb csak teflont veszek:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!