Én felrakom a húst (bármilyet) pőrköltnek majd felengedem vízzel .Belerakom a sárgarépát ,zöldséget ,egy kis karalábét , megfűszerezem(só,bors,delikát,kömény) és megfőzömö
2013. jan. 21. 13:35
2/9 anonim válasza:
Pörkölt alapba sűrített paradicsomot,vagy egész paradicsomot teszek szezontól függően.Felengedem vízzel.Egy egész tv paprika,zöldségek ízlés szerint,két óra fövés lassú tűzön.
Ez utóbbin múlik az egész,hogy mennyire érnek össze az ízek.A húson jó,ha van egy kis csont is,én tarjából szoktam készíteni.
2013. jan. 21. 13:48
3/9 anonim válasza:
Kevés zsíron köménymagot pirítok. Utána mehet rá a felkockázott husi, amit fedő alatt fehéredésig párolok. Tűzről levéve pirospaprikázom, majd visszatéve a tűzre felöntöm vízzel, és beleteszem a zöldségeket. Só, bors, és olykor szoktam beletenni zöldségleves kockát is. Ha a hús nagyjából megpuhult, krumplit teszek bele (kb. 10 perc alatt megfő), és petrezselyemzöldet. A legvégén pedig nagyobb darab galuskákat szaggatok bele.
2013. jan. 21. 13:49
4/9 anonim válasza:
* zöldségek: paprika, paradicsom, fehérgyökér, répa. És kihagytam a sűrített paradicsomot :) Azt is teszek bele, a zöldségek után.
2013. jan. 21. 13:53
5/9 anonim válasza:
Zsíron nagy fej hagymát dinsztelek, adok hozzá 1 zöldpaprikát paradicsomot, a kockára vágott húst addig kavargatom míg zsírjára nem sül, megszórom őrölt pirospaprikával és felöntöm vízzel, rakok bele kockára vágott burgonyát is, amikor már a hús majdnem puha és a legvégén csipetkét, kis Erős Pistát.
2013. jan. 21. 14:10
6/9 anonim válasza:
Hagymát és karikára szelt zöldpaprikát dinsztelek, kockára vágott marha-husit beleforgatok fehéredésig, majd rá a törtpaprika és felengedem. Só, szemes bors, amikor a husi félig puha, akkor megy bele a karikára szelt zöldség, pár szem krumpli és az apróra vágott petrezselyem. Amikor már ezek is kb. félpuhák, akkor leginkább fodros-kocka tésztát rakok bele, azzal főzöm készre.
Persze jó bele a lusta asszony tésztája is. (lebbencs)
2013. jan. 21. 15:05
7/9 anonim válasza:
Az 1. vagyok.Elfelejtettem pár szem krumpli(nem sok ) meg a végén nokedlit szaggatni bele.Bocsi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!