Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki főzi nálatok a halászlét...

Ki főzi nálatok a halászlét te vagy a párod?

Figyelt kérdés
2012. jún. 17. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Ő fogja a halat, megpucolja,konyhakészen teszi elém, és kizárólagosan én főzöm mindig a halászlét és más halételt is:)
2012. jún. 17. 17:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
A párom. Ő vendéglátós, és ügyesebb is nálam.
2012. jún. 17. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Én főzöm. A férjemre sosem bíznám. Sőt igazából én nagyon kevés idegen halászlélt eszem meg, mert számomra ez ez olyan étel, amit csak kevesen tudnak igazán jól elkészíteni.
2012. jún. 17. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 doboszoli ***** válasza:

Aki éppen ráér.

De ez érvényes a többi ételre, sőt a halak tisztítására is.

2012. jún. 17. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Kizárólag én,mint férj!Csakis természetes alapanyagokat használok.Nevezetesen:Hal,vöröshagyma,jó minőségű őrölt fűszerpaprika(szegedi,vagy kalocsai),só,víz.Szoktam készíteni egyfajta halból(ponty),vagy többféléből,de ez eléggé megterheli a pénztárcát,hacsak nem mi fogjuk ki.Lehet csípősen,vagy nem csípősen.Másokra is kell gondolni.Az én módszerem jóval több munkát igényel,de a végeredmény önmagáért beszél.Én 2-3 óra alatt(a mennyiségtől függ)szoktam vele elkészülni.Mindíg olyan sűrű alaplét kapok,hogy nem kell bele se tészta,se tört krumpli.Általában az utóbbit akkor rakják bele,ha túl híg az alaplé.Ezt sohasem szabad megtenni!Az alaplé állagán talán javít egy keveset,de az íze mindenképpen csapnivaló lesz.Ugye van még a halászlékocka,és a halászlésűrítmény.Én ezeket nem használom,és nincs is rá semmi,de semmi szükség!Az étel természetes pirospaprikától szinesedjen,és ne ezektől a mesterségesen előállított kotyvalékoktól.Tény,hogy más úgy gondolja,ezekkel megspórol némi fűszerpaprikát,de ez a minőség rovására megy mindenképp.Jobban jár az illető,ha ezek vásárlása helyett megiszik egy pohár bort,vagy egy korsó sört,legalább egészségére vállik.Egyébként ezeken a készítményeken rajtavannak az összetevők,utánna lehet járni,hátha elmegy tőlle a kedve,ha tudja miből készítik.Azért nem kívánok ettől senkit sem eltántorítani,de a véleményemet megmondtam.Adok egy jó tippet mire jó a halászlékocka.Vannak olyan speciális halételek,ami a hozzávalókhoz alaplét kér.Nos 3-4 dl vízben egy edényben feloldunk 2-3 h.kockát,és kész is a mesterséges alaplé.Ez csak erre való.De én azoknak a büféknek,kajáldáknak sem dőlök be,ahol egy tányér h.lét 900-1000 ft-ért adnak.Ugyanúgy csinálják,ahogy az előbb leírtam,csak belefőzik a halszeletet,mivel az 7-8 perc alatt megfő.Aki az én főztömből evett,attól csakis pozitív visszajelzéseket kaptam.Ennyi!
2012. szept. 5. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
A belsőségekre is vigyázni kell(haltej,máj,ikra),és lehet kevesen tudják,de a vérét is fel kell a halnak fogni.Ez is nagyszerű ízkoncentráltum a belsőségekel együtt.Talán hihetetlen,de a halnak tisztításnál a fejet is ketté kell hasítani hosszában.Azért,mert a kocsonyaszerű agya is kiválóan jó ízt ad és remekül oldja a pirospaprikát a halászlében.
2012. szept. 5. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 doboszoli ***** válasza:

Az öt féle hozzávalóval egyetértek. Minden más merényletnek minősül(nálam) e remek étel készítésénél.

Még annyit, hogy a halnál az ELEGENDŐ mennyiség a fontos.

Két fejből, meg uszonyokból ne akarjon senki jó halászlét főzni.

Mondom mindezt 40 éves horgász múlttal, és némi konyhai érdeklődéssel a hátam mögött.

2012. szept. 6. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó!Még mindíg nagyon sokan eldobják a halfejet,pedig ezt nem szabad!Világosan leírtam az előbbi válaszokban,hogyan kell felhasználni.Amikor a fej a törzsekkel együtt megfő,akkor némi kihülés után puszta kézzel szoktam kicsontozni a törzsekkel együtt.A csont a kukába(esetleg a macskának),a csontjaitól megszabadított halús pedig mehet a passzírozóba.Tehát nagyon buta dolog a halfejet elhajintani.Aki ezt teszi,annak halvány lila gőze sincs a halászlé fortélyairól!Egyáltalán miért van a halárusító standoknál a halfejekhez kíírva,hogy halászlé alap?Igenis a fejet az alapba kell belefőzni kettéhasítva,nem pedig eldobni.A halárusok sem szokták,hanem eladják halászlé alapnak.Sokan a fejet egy éles késsel levágják.Pedig ezt sem így kell csinálni!
2012. szept. 13. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 doboszoli ***** válasza:
Értem...
2012. szept. 13. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!