Mit főzzek ma ami olcsó és nem krumplis? Nálatok mi lesz az ebéd?
Ma a hétvégi maradék leveshez főzök ki tésztát,és van még csirkepöri.
Egyébként káposztás tészta,kakaós vagy lekváros tészta.
De mi van otthon,abból próbálj kihozni valamit?
Maradék: borsóleves + karfiolpörkölt nokedlivel.
Szombaton csináltam: rántott karalábot (elszeltem, sós vízben megfőztem, lehet panírozni, de én sűrű palacsinta-tésztába forgattam) + hozzá virslit is bebundáztam, megsütöttem. Olcsó és elég jó hóvégi kaja.
Csinálj:
- zöldséglevest, tojáspörköltet főtt rizzsel, vagy nokedlivel
- szárazbableves kolbásszal, + túrós tészta
Tejfölös gombapörkölt lesz, kagylótésztával.
a hét végén vettünk akciós tejfölt, a gombát a piacon vettük, nem volt 600 ft kilója, így nem tartom túl drágának és finom is.
csináhatnál fél kiló fagyos (kb 200 ft) csirkemájból, egy kis zöldségből és rizsből pl májrizottót is. a rizs is nagyon olcsó.
vagy egy üveges lecsó ( a friss még drága ) rizzsel, egy kis lecsókolbásszal, sok és lakataó is.
Már megy lefele a tojás ára, a tojásos nokedli sem megfizethetetlen.
ha egy kis kiolvasztott szalonnán megpárolt egy-két marék szeletelt gombára szeded a nokedlit, és úgy teszed rá a tojást, egész új dimenzióban fogod látni, illetve ízlelni, ezt az egyszerű ételt.
persze a saláta is jár mellé:)
Persze tényleg, ha memegírnád, hogy mid van otthon, vagy hova tudsz boltba menni, még több ötletet kaphatnál.
pl a Lidl-ben 189 ft egy 450 gr-os 20 %os tejföl, 110 ft a saláta, csak hát nem tudjuk, milyen bolt van a közeletekben.
Egy köménymagos tojásleves, rizskochkal, lekvárrral is egyszerű és finom, nem drága.
a száraztészták is olcsók, lehetne egy sajtos-sonnkás-tejfölös tészta egy kis reszelt sajttal a tetején sütőben átpirítva.(sonka, sajt elég csak mutatóba , az íze a lényeg)
Egy pizzát összedobni sem nehéz, ha vannak otthon alap hozzávalók.
A férjem, most súgott, hogy megy a boltba, hoz élesztőt,hogy holnap pizza legyen:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!