Olcsó, könnyen elkészíthető ebéd/vacsora?
kevés húsból is lehet finom. kettőtöknek 30- 40 deka csirkemell pl.vagy sovány lapocka, karaj csíkokra vágra.
egy közepes fej hagymát megdinsztelsz, ráteszed a csíkozott húst, megsózod jól átforgatod fehéredésig, és fedő alatt puhára párolod. saját levet enged, ha azt elfőtte nagyon kevés vízzel aprénként kell pótolni a hús puhulásáig.
ez az alap, amit lehet gombával, zöldségmixszel szaporítani., amit együtt párolunk a hússal.
lehet így egy pohár tejföllel vagy főzőtejszínnel sűríteni,
és rizzsel vagy tésztával tálalni.
másik megoldás. a ragut és a kifőtt tésztát (25 deka nyersen )
egy tálban összekeverjük. zsiradékkal kikent tepsibe terítjük. tejfölt, vagy főzőtejszínt 1-2 tojással kikeverünk és ráöntjük a tésztás ragura. villával lazítjuk, hogy mindenhova becsurogjon.Persze fűszerezni kell ízlés szerint, bors, majoranna stb.
a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és annak pirulásásig sütjük. kockákra vágva tálaljuk.
Talán vega vagy, hogy a hentest be-betonoztad? :)))
Krumpli-fasírt: héjában főtt krumplit megtörsz, 3-4 főtt tojást apróra vágsz, 1 db nyers tojással, liszttel, fűszerekkel, fokhagymával összegyúrod. A gombócokat sütés előtt kicsit lapítsd meg, forgasd zsemlemorzsába.
Kelkáposzta főzelék mellé szoktam esetenként készíteni.
Rántott cukkini, padlizsán, pattiszon, kelkáposzta sült krumplival, tartárral
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!