Gyakorlott háziasszonyok, szerintetek a sütőm rossz, vagy valami más baj lehet?
Körübelül 5-6. alkalommal álltam neki kelt tésztát vagy piskótát sütni. A kelt tésztám gyönyörű, csodaszépen megkel,tényleg úgy néz ki mint a receptkönyvekben,ezzel nincs baj. Viszont mindig az történik,hogy a teteje és az alja szépen megpirul (az alja oda is ég sokszor) de a tészta belseje nyers marad. A sütőben alul van egy vastag lemez, ami tompítja a hőt és persze a tepsit kivajazom. Most is épp kalácsot akartam csinálni, és megint ez az eredmény. Szép,magas,megpirult kalács,odaégett allj, szinte nyers belsővel. Már majdnem sírok,hogy mi lehet a baj! Ja és egy nagy bögrébe vizet is teszek a sütőbe!!!!
Ez anyósom régi sütője, ő vett egy újat, neki többnyire sikerültek a dolgok!
A tepsim TEFAL.
10-es, én már többféle sütőben sütöttem (gáz, villany), szinte mindig előmelegítem valamennyire és mindig gyönyörű, foszlós kalácsaim sülnek, úgyhogy ha jó a hőfok és persze a sütővel sincs probléma, akkor nem hiszem, hogy ez a baj sülés szempontjából.
De egyébként én is hallottam már olyat, hogy valaki hideg sütőbe teszi, mert állítólag jobban van ideje kelni. Ezt is meg lehet próbálni.
n kétszer kelesztem. Egyszer mikor összegyúrtam, másodszor amikor összefontam. Gyönyörű,magas,levegős lesz. Na mindegy, mégegy próba lesz.
Megirom hétfőn az eredményt.
Csak nagyon bosszant,hogy sok alapanyag/hozzávaló végezte már a kukában emiatt:(
Nálam ugyanez a helyzet,albérlet ilyen sütővel detto csak már nagyon használt állapotban,ősrégi.
Én már nem is sütök,próbálkoztam nem egyszer nem kétszer semmi. Mikor apámnál laktam villanytűzhely,légkeverés,hőfokok az összes sütim sikerült.
Ott is előtte apámmal albérletbe laktunk ilyen sütővel muffin összeesett. Átköltöztünk utána abba saját lakásba amit említettem jó sütőt rögtön sikerült tökéletesre.
Kirepültem a fészekből,itteni sütő mondom detto ez..
Én sütés nélküli sütiket csinálok,ha tortát csinálok veszek kész tortalapot csak krémet csinálom én.
Tudom ez nem nagy segítség,de itt albiba nem fogok sütőt cserélni ha megtehetném se.
Mi kislábosban egy kis vizet teszünk a tepsi alá.
Egyébként, neked a sütődön a "takarék" és a "teljes" fokozatok vannak. Ha így keresgélsz, találhatsz jó kalács leírást, például régi szakácskönyvekben.
Tettem be nagy bögrében (0,5 literes) vizet a tepsi alá.
De ma megkérdezem anyóst, ő mit hogyan csinált, bár nem tudom mennyi kelt tésztát csinált vele, mert én mindig almáspitére emlékszem,amit ebben a sütőben csinált...
A kaja nekem is tökéletes, éppen 3 napja csináltam rakott tésztát vele...
De ma hozunk egy cserepet, azt is berakom a sütő aljába.
Hátha...
Utolsó elötti: Pedig én is úgy sütögetnék:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!