Megtanítotok palacsintát sütni?
Figyelt kérdés
26 éves családanya vagyok, mindent megcsinálok, de a palacsinta a gyengeségem! Vagy túl híg a tészta v. a sütéskor lyukacsos, vagy ha kész nagyon átlátszó, ha meg vastagabbra csinálom nem sül át vagy nagy száraz a széle...! Kész vagyok, amikor a családom palacsintát kér!2013. jan. 15. 15:14
11/14 anonim válasza:
Tapasztalaton szerint, ha nem jó a tészta, akkor tojás, vagy cukor baja van. Az állagát merőkanállal szoktam ellenőrizni, ahogy visszaöntesz egy kanállal. Én az általad leírt mennyiséghez 4-5 db tojást szoktam tenni és kb 2-3 evőkanál cukrot.
Remélem tudtam segíteni. Sok szerencsét.
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi segítséget, de van valakinek pontos receptje?
2013. jan. 15. 20:38
13/14 anonim válasza:
Nekem volt egy ősrégi palacsinta sütőm, amibe nagyon el kellett találni a sűrűségét, és az állagát. Különben leragadt, tört, minden baja volt.
Mi nap vettem egy teflonos palacsinta sütőt. A régibe minden baja volt, az újba, meg gyönyörű lett! Egy szerre kettőben sütöttem, így összetudtam hasonlítani.
Tapasztalatom alapján hátha tudtam segíteni!
14/14 anonim válasza:
Kérdező, makacs vagy: hiába méregeted ki mikrogrammra a legminőségibb alapanyagokból is a tésztának valót, ha nem veszed figyelembe az egyéb tényezőket. De majd még elmondják páran, aztán hátha elhiszed. Nekem egy ismerősi tűzhellyel gyűlt meg a bajom; a sokadik belülről átsületlen ÉS leégett palacsinta után jöttem rá, hogy egy nagyon pontosan beállított középláng szükséges, egyszerűen csak tovább, több ideig kellett sütni ezen a lángon és lőn legjobb palacsinta. Ott ez volt a megoldás. Nálad meg vagy serpenyőcsere vagy további kísérletezés. Szóval ezen az úton kellene tovább menni, kívánok neked kitartást, bízz magadban.rubberjohn voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!